Kremna torta z jagodami

7. 6. 2018 | Vir: liza.aktivni.si
Deli
Kremna torta z jagodami (foto: Profimedia)
Profimedia

Jagode so najboljše v sezoni - kar privoščite si jih!

Za 12 kosov potrebujete:

Za testo:

  • 150 g temne čokolade 
  • 100 g masla 
  • 3 jajca
  • 160 g sladkorja 
  • 150 g moke

Za kremo:

  • 100 g temne čokolade 
  • 150 g jagod 
  • 600 g pasirane skute 
  • 150 g sladkorja 
  • 150 g masla

Za okrasitev:

  • 60 g temne čokolade 
  • 20 g masla
  • 100 g jagod 
  • 50 g čokoladnih ostružkov

Priprava:

1 Čokolado nalomite na majhne koščke in jih stopite nad vročo vodno kopeljo. Dodajte maslo in vse skupaj dobro premešajte. Jajca penasto stepite s sladkorjem. Peno vmešajte v stopljeno čokolado in na koncu dodajte še presejano moko.

2 Testo prelijte v namaščen tortni model (premera 22 cm), ki ste ga obložili s papirjem za peko. 45 minut ga pecite v pečici, segreti na 160 stopinj. Po peki naj se ohladi, nato ga prevrnite iz modla in okoli njega namestite tortni obod.

3 Nad vročo vodno kopeljo stopite čokolado za kremo. Očistite jagode, jih sesekljajte in pretlačite s paličnim mešalnikom. Skuti primešajte sladkor, dodajte maslo in vse skupaj dobro premešajte. Kremo razdelite na dva dela. Prvemu delu primešajte čokolado in kremo prelijte po testu. Torto postavite v hladilnik, da se strdi.

4 Drugemu delu primešajte jagodni pire in ga razporedite po ohlajeni čokoladni kremi. Torto ponovno postavite v hladilnik. Nato odstranite obod in torto prelijte s stopljeno čokolado z maslom. Okrasite z očiščenimi in sesekljanimi jagodami in čokoladnimi ostružki.

Foto: Profimedia

Novo na Metroplay: Aljoša Bagola in Matej Šarc│1, 2, 3 ... bis! Podkast Slovenske filharmonije