petersilj

Ste vedeli, da peteršilj vsebuje približno trikrat toliko vitamina C kot pomaranče?

Ja, vsi govorijo o nekakšnih eksotičnih jagodah in živilih, v resnici pa imamo skoraj vsi na vrtu, balkonu ali pa vsaj pri sosednjem prodajalcu na voljo zelo poceni in sveže superživilo – peteršilj.

Peteršilj vsebuje miristicin, limonen, evgenol idr., ki dokazano zavirajo nastanek tumorskih celic. Dodatna pozitivna lastnost peteršilja je, da je bogat s flavonoidi, ki so znani po močnih antioksidativnih lastnostih.

Peteršilj vsebuje tudi približno trikrat toliko vitamina C kot pomaranče. Mimogrede, vitamin C je zelo pomemben za zdravo delovanje imunskega sistema in mladosten videz kože ter delovanje sklepov. Če spijete peteršiljevo vodo, pa boste mimogrede očistili še telo.

Recept: pest peteršilja narežite na majhne koščke in prelijte s čisto vodo. Pustite vreti deset minut, potem pa odstranite z ognja, ohladite in dajte v hladilnik.

Sorodni članki

Peteršilj – poln kalcija, vitamina C in mineralov

Peteršilj ne izboljša le okusa jedem, ampak po prehranski vrednosti spada v sam vrh živil, še posebej, če jemo surovega. Že vse od časov starih Rimljanov velja za živilo…

To so živila, ki bi jih morali uživati za boljšo odpornost v teh mrzlih dneh

Z mrzlim vremenom pride tudi padec odpornosti in posledično prehlad za prehladom. Da bi se temu izognili, uživajte naslednja živila.

Naravna obramba pred infekcijami

Tako vreme je kot naročeno za pojav različnih prehladov, grip in drugih zoprnij, ki nam grenijo življenje. Zato je še kako pomembno, da si čim bolj okrepimo imunski sistem in…

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri