10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
Modrosti naših babic: vlaganje v kozarce in pripravljanje ozimnice
Modrosti naših babic: vlaganje v kozarce in pripravljanje ozimnice
6 znakov, da ste izjemno občutljiva duša
6 znakov, da ste izjemno občutljiva duša

Piščančja nabodala z bučkami in tzatzikijem

Piščančja nabodala z bučkami in tzatzikijem (foto: Profimedia) Profimedia
4. 7. 2018 Vir: liza.aktivni.si

Preprosto fantastična jed!

Za 4 osebe potrebujete:

Za meso:

  • 600 g piščančjih prsi (brez kože)
  • morsko sol in sveže mleti črni poper
  • sok ½ limone
  • olivno olje
  • 6 vejic timijana (drobno sesekljanih)
  • 1 rdečo papriko
  • 2 rdeči čebuli
  • 200 g bučk

Za tzatziki:

  •  150 g kumare
  • 400 g grškega jogurta
  • 1 strok česna
  • 5 vejic koprca (sesekljanega) 
  • 1 žlico olivnega olja

Priprava:

1 Piščančje meso zrežite na kocke in jih začinite s soljo in poprom. Dodajte timijan, limonov sok in malce olivnega olja. Pretresite in vse skupaj za 1 uro postavite v hladilnik. Papriko očistite, čebuli pa olupite. Vse skupaj zrežite na približno enako velike koščke, kot je piščanec. Oprano bučko zrežite na rezine.

2 Pečico segrejte na 220 stopinj. Sestavine izmenjaje nataknite na 4 nabodala in ne preveč skupaj, ker se drugače ne bo dobro speklo. Nabodala položite v pekač, obložen s papirjem za peko, in jih pecite 20 minut. Med peko jih obrnite vsaki 2 minuti.

3 V tem času olupite kumaro in jo po dolgem prepolovite. Z žličko odstranite semena in kumaro drobno nastrgajte. Primešajte jogurt, strt česen, sesekljan koprc in olivno olje. Začinite s soljo in poprom ter dobro premešajte. Postrezite z nabodali in francosko štruco.

Foto: Profimedia

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri