10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
25 budističnih modrosti za mir v vaši duši
25 budističnih modrosti za mir v vaši duši
Modrosti naših babic: vlaganje v kozarce in pripravljanje ozimnice
Modrosti naših babic: vlaganje v kozarce in pripravljanje ozimnice

Piščančja pita

Piščančja pita (foto: Profimedia) Profimedia
18. 1. 2019 Vir: liza.aktivni.si

Piščančja pita? Zakaj pa ne...

Za 4 osebe potrebujete:

  • 2 lovorjeva lista
  • 4 zrna pimenta
  • 10 poprovih zrn
  • 2 korenčka
  • 1/4 gomolja zelene
  • 1 čebulo
  • sol
  • 1 piščanca
  • 70 g masla
  • 60 g moke
  • 250 g kisle smetane
  • 2 žlici zrnate gorčice
  • 1 por
  • 10 rezin slanine
  • 5 vejic timijana
  • 200 g listnatega testa
  • 1 jajce

Priprava:

1 Začimbe, očiščeno zelenjavo, sol in piščanca dajte v 1,2 l vode. Zavrite in meso na nizki temperaturi kuhajte približno 60 minut. Nato ga odcedite, meso ločite od kosti, tekočino pa prihranite za pozneje.

2 V ponvi stopite maslo, dodajte moko in 600 ml tekočine, v kateri se je kuhalo meso. Med mešanjem pustite vreti najmanj 10 minut, nato pa dodajte še smetano in zrnato gorčico.

3 V drugi ponvi na malo maščobe popecite obročke pora in sesekljano slanino. Skupaj z mesom ju vmešajte v omako in dodajte še nekaj timijanovih lističev (preostalo prihranite za pozneje). Mešanico nato razporedite v okrogel model.

4 Testo malce razvaljajte, ga položite na model in odrežite odvečne dele. Iz njih oblikujte različne oblike in z njimi okrasite testo. Premažite z razžvrkljanim jajcem, potresite s preostalim timijanom in pito približno 25 minut pecite v pečici, segreti na 160 stopinj.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri