10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
Modrosti naših babic: vlaganje v kozarce in pripravljanje ozimnice
Modrosti naših babic: vlaganje v kozarce in pripravljanje ozimnice
6 znakov, da ste izjemno občutljiva duša
6 znakov, da ste izjemno občutljiva duša

Piščančje kračke z bučkami

Piščančje kračke z bučkami (foto: Profimedia) Profimedia
7. 3. 2018 Vir: liza.aktivni.si

Jed, ki bo navdušila ljubitelje piščanca v nekoliko drugačni preobleki ...

Za 4 osebe potrebujete:

  • 2 bučki
  • 1 čebulo
  • 1 strok česna
  • 4 žlice olivnega olja 
  • 200 g majhnega krompirja
  • 100 g češnjevih paradižnikov
  • svež rožmarin
  • sol, sveže mleti poper
  • 8 piščančjih kračk
  • začimbe za žar
  • 8 rezin slanine
  • 50 g pinjol

Priprava:

1 Očistite bučke, olupite čebulo in česen ter vse skupaj zrežite na majhne koščke. Segrejte olje in na njem popražite čebulo in česen.

2 Operite krompir in paradižnike ter vse skupaj zrežite na majhne koščke. Krompir popecite na čebuli. Nato dodajte bučke, jih zapecite in na koncu primešajte še paradižnike. Začinite s svežim rožmarinom, soljo in poprom.

3 Očistite meso, ga začinite s soljo in poprom ter potresite z začimbami za žar. Kračke natrite z rožmarinom in jih zavijte v rezine slanine.

4 Zelenjavno mešanico razporedite po pekaču in jo pokrijte s kračkami. Pinjole popražite v teflonski ponvi in jih potresite po mesu. Jed 25 do 35 minut pecite v pečici, segreti na 180 stopinj.

Foto: Profimedia

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri