Piščančje palčke s pečenim krompirjem

24. 9. 2014 | Vir: liza.aktivni.si
Deli
Piščančje palčke s pečenim krompirjem (foto: revija Lisa)
revija Lisa

Vse tako lepo hrustljavo

Za 4 osebe potrebujete

  • 500 g fileja piščančjih prsi
  • sol
  • mleti kari
  • kajenski poper
  • 250 ml pinjenca
  • 800 g krompirja, ki se ne razkuha
  • 4 žlice oljčnega olja
  • 75 g moke
  • 1 žličko pecilnega praška
  • 50 g drobtin
  • 50 ml rastlinskega olja
  • 1 žličko grobe morske soli
  • naribano lupinico polovice neškropljene limete
  • 1 žličko mletega koriandra

Priprava

Meso oplaknite, ga obrišite in zrežite na ozke trakove. Krepko jih začinite s soljo, karijem in kajenskim poprom. Drugega poleg drugega jih položite v plitvo posod. Pinjenec malce solite in ga prelijte po mesu. Posodo pokrijte in meso marinirajte v hladilniku približno 4 ure.

Pečico segrejte na 200 stopinj (ventilatorsko na 180 stopinj). Krompir operite in ga zrežite na osmine. Zmešajte jih z oljčnim oljem in malce soli ter ga 20 do 25 minut pecite v pekaču, obloženem s papirjem za peko.

Med tem zmešajte moko, pecilni prašek, drobtine in malce soli ter mešanico stresite v globok krožnik. Meso vzemite iz marinade in ga povaljajte v panadi. V ponvi segrejte olje in v njem približno 10 minut pecite mesne trakove, da bodo lepo zlato rjavi.

V možnarju zdrobite morsko sol in ji primešajte še limetino lupinico in koriander. Z mešanico začinite krompir. Postrezite ga k mesu. Zraven tekneta zeljna solata in sladko-kisla omaka.

Čas priprave: približno 1 ura in 10 minut + mariniranje 4 ure.

Na osebo: približno 450 kcal, beljakovine: 32 g, maščobe: 18 g, ogljikovi hidrati: 37 g.

Novo na Metroplay: Kako hitro in enostavno pripraviti uravnotežen obrok? | Žana Hrastovšek