To so astrološka znamenja, ki se bojijo ponovno ljubiti
To so astrološka znamenja, ki se bojijo ponovno ljubiti
Najlepše kolesarske poti v Sloveniji
Najlepše kolesarske poti v Sloveniji
3 preprosta pravila, kako se znebiti maščobe na trebuhu
3 preprosta pravila, kako se znebiti maščobe na trebuhu

Piščanec s porom v sojini omaki

Piščanec s porom v sojini omaki (foto: osebni arhiv) osebni arhiv
1. 3. 2019 Vir: liza.aktivni.si

Riž je odlično živilo, je lahko prebavljiv, telesu daje energijo in ne oteži želodca...

Sestavine:

  • 1 žlica kokosovega olja
  • 2 velika pora
  • 2 žlici sojine omake
  • 250 gramov piščančjega mesa (piščančjih stegen brez kosti)
  • pol rdeče paprike
  • 1 žlica koruznega škroba
  • 1 žlica ribje omake
  • sol
  • čili v prahu
  • riž

Priprava:

Por zarežemo po dolžini in ga operemo, nato ga narežemo na koščke. V ponvi ali voku segrejemo kokosovo olje, dodamo por in poper ter ga nekaj minut pražimo. V tem času narežemo piščanca na koščke in dodamo v ponev. Mešamo in pečemo nekaj minut. Nato dodamo 2 dl vode in kuhamo, dokler voda skoraj ne izpari in je meso kuhano, por pa se zmehča – to traja približno 10 minut. Dodamo sojino omako, ribjo omako, malo soli, čili v prahu, koruzni škrob in pomešamo. Po potrebi dodajamo vodo. Postrežemo s kuhanim rižem.

Recept je prispevala Tamara Lesinšek, kulinarična blogerka na spletni strani T as Tasty (tastasty.com), ki ji lahko sledite na Instagramu (www.instagram.com/t_as_tasty), njeni recepti pa so objavljeni pod oznako #tatrecipes ali v zavihku 'highlight' – My recipes.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri