RECEPT: Bučna pita z belo čokolado

21. 1. 2017 | Vir: liza.aktivni.si
Deli
RECEPT: Bučna pita z belo čokolado (foto: Profimedia)
Profimedia

Ne gre brez nje ... Čokolade. Tokrat se sladkamo z belo čokolado.

Za 10 kosov potrebujete:
  • 500 g mesa buče
  • 2 jajci
  • 2 žlici olja
  • 200 g drobno mletega trsnega sladkorja
  • 300 g moke
  • 1 žlico začimb za medenjake
  • 1 žličko pecilnega praška
  • ščepec soli
  • maslo in moko za model
  • 150 g bele kuverture
  • 40 g bučnih semen
Priprava:

Meso buče zrežite na koščke, jih stresite v kozico, zalijte z malo vode in dušite do mehkega. Odlijte odvečno tekočino, meso buče pretlačite s paličnim mešalnikom in počakajte, da se ohladi.

Jajci stepite z oljem in sladkorjem. Moko, začimbe, pecilni prašek in sol presejte. Jajčni peni primešajte pretlačeno bučo in mešanico z moko.

Namastite tortni model in ga potresite z moko. Vanj vlijte testo in ga 40 minut pecite v pečici, segreti na 170 stopinj. Pečeno testo naj se po peki ohladi.

Belo kuverturo stopite, bučna semena pa popražite v teflonski ponvi brez dodatka maščobe. Biskvit premažite s stopljeno kuverturo in jo potresite z bučnimi semeni. Počakajte, da se obliv strdi.

Novo na Metroplay: Kako hitro in enostavno pripraviti uravnotežen obrok? | Žana Hrastovšek