10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
Modrosti naših babic: vlaganje v kozarce in pripravljanje ozimnice
Modrosti naših babic: vlaganje v kozarce in pripravljanje ozimnice
6 znakov, da ste izjemno občutljiva duša
6 znakov, da ste izjemno občutljiva duša

RECEPT: Čokoladna salama

20. 10. 2017

Ste za nekaj drugačnega? Tu je slaščica za prave čokoholike - čokoladna salama.

Sestavine:
  • 20 dag temne čokolade za peko
  • 10 dag masla
  • 2 beljaka
  • 1 žlica ruma
  • 1 žlica likerja po okusu (amareto, orehov liker...)
  • 5 dag narezanih lešnikov
  • 6 dag maslenih piškotov
  • 1 žlica kakava 
  • 1 žlica sladkorja oz. sladila po okusu
  • 1 kavna žlička soli
  • sladkor v prahu za posip
Priprava:

Čokolado nalomimo na manjše koščke in jo skupaj z maslom med mešanjem stopimo nad vodno kopeljo, beljaka pa stepemo v trd sneg in mu dodamo rum ter liker. Sneg hitro vmešamo v še vročo stopljeno čokolado.

V čokoladno zmes nato dodamo preostale sestavine: narezane lešnike, zdrobljene piškote, kakav, sladkor in sol. Ter vse skupaj dobro premešamo. Zmes postavimo v hladilnik, da se ohladi. Medtem pripravimo alu folijo.

Ko se zmes dobro ohladi, jo stresemo na alu folijo in z rokami oblikujemo v salamo. Zavijemo v folijo in postavimo nazaj v hladilnik. Po želji jo ohlajeno povaljamo še v sladkorju v prahu.

Salamo nato narežemo na kolesca in ponudimo.

Vir: cokoljana.mojacokolada.si

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri