RECEPT: Janeževi piškoti, ki se kar stopijo v ustih

15. 12. 2016 | Vir: liza.aktivni.si
Deli
RECEPT: Janeževi piškoti, ki se kar stopijo v ustih

Okrašeni s čokoladnimi kronicami.

Za približno 30 kosov potrebujete:
  • 3 žlice janeževih semen
  • 1 jajce 
  • 100 g sladkorja v prahu
  • 200 g zmehčanega masla 
  • 300 g moke
  • približno 30 čokoladnih kapljic
Priprava:

1. Janeževa semena drobno strite v možnarju in jih nato skozi gosto cedilo presejte v skledo. Dodajte jajce, sladkor v prahu in maslo ter z metlico za sneg ročnega mešalnika vse skupaj penasto stepite. Na koncu na kremo presejte še moko in jo dobro vmešajte.

2.  Pečico segrejte na 180 stopinj (ventilatorsko na 160 stopinj).

3. Testo dajte v vrečko za dresiranje z zvezdastim nastavkom ali pa v posebno stiskalnico za piškote in v razmikih v pekač, obložen s papirjem za peko, nabrizgajte majhne kupčke (s približno 3 cm premera).

4.  V pečici jih pecite 15 do 20 minut, da se obarvajo zlatorjavo. Po koncu peke naj se nekaj minut hladijo, potem na vsakega denite po 1 čokoladno kapljico in počakajte, da se popolnoma ohladijo. Piškote vzemite s papirja za peko in jih shranite v neprodušni posodi za piškote.

Čas priprave: 50 minut.
Na kos: približno 100 kcal, beljakovine: 1 g, maščobe: 6 g, ogljikovi hidrati: 11 g.

Preberite še:

Novo na Metroplay: Kako hitro in enostavno pripraviti uravnotežen obrok? | Žana Hrastovšek