Najlepše kolesarske poti v Sloveniji
Najlepše kolesarske poti v Sloveniji
To so astrološka znamenja, ki se bojijo ponovno ljubiti
To so astrološka znamenja, ki se bojijo ponovno ljubiti
V čem bi se morali preizkusiti glede na vaš astrološki znak
V čem bi se morali preizkusiti glede na vaš astrološki znak

Recepti: Buča v pečici

Recepti: Buča v pečici (foto: Profimedia) Profimedia
3. 10. 2018

Namesto pečenega krompirja bomo spekli hokaido bučo in jo postregli z različnimi polivkami. Ali pa naredili sladko verzijo. 

Uporabimo hokaido ali masleno bučo. Bučne lupine ni potrebno lupiti. Samo odstranimo semena in meso narežemo na poljubne kose ter narezano bučo položimo v pekač s papirjem za peko. Pokapamo s sezamovim oljem (opcijsko), posolimo in popramo, dodamo rožmarin in mešanico začimb po želji. Pečemo okoli 30 minut pri 180ºC oziroma dokler na robovih ne začne rjaveti in postane mehka, med peko ne pozabite malce premešati, da bo enakomerno pečena.

Postrežemo kot prilogo jedem ali pa ji dodamo različne omake.

Kisla smetana iz indijskih oreškov

V mikserju ali blenderju zmiksajte ½ skodelice namočenih (vsaj 2 ure) indijskih oreščkov, 1 žličko limoninga soka, ½ žličke jabolčnega kisa, ščep soli in ½ skodelice vode (oz. po potrebi). 

Polijte po pečeni buči. 

Buča z gucamole omako 

Avokado prerežite po dolžini, koščico odstranite in meso izdolbite z žličko. Pokapajte ga z limoninim sokom. Avokadovo meso pretlačite z vilicami ali zmeljite s paličnim mešalnikom. Dodajte strok česna (če niste za česen, lahko izpustite), peteršilj, drobnjak (ali začimbe po želji) in žlico olivnega ali sezamovega olja ter začinite s soljo in poprom.

Če ste bučo narezali na večje kose jih lahko pomakate v omako.

Bi raje nekaj sladkega?

Sladka verzija

Po narezani buči pokapljamo nekaj žlic javorjevega sirupa in cimet, dodamo mlete oreščke po želji. Lahko zmiksamo in polijemo po granoli. 

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri