RECEPTI: Jedi s svežimi zelišči - neustavljivo!

29. 6. 2016 | Vir: liza.aktivni.si
Deli
3 / 3
Arhiv revije Lisa

BAZILIKOVI CMOČKI V PIKANTNI GOBOVO-ZELENJAVNI OMAKI

Za 4 osebe potrebujete:

Za cmočke:

• 3 šopke bazilike
• 1 čebulo
• 2 žlici masla
• 3 jajca
• 750 g puste skute
• 4 žlice kisle smetane
• 200 g moke
• 150 g drobtin
• sol, poper

Za omako:

• 1 rdečo čebulo
• 1 steblo pora
• 1 rdečo papriko
• 250 g šampinjonov
• 2 žlici olja
• sol, poper
• mleto papriko
• 250 ml juhe
• 1 žlico masla
• 2 žlici kisle smetane
• po 1 žlico sesekljanega koprca, peteršilja in krebuljice

Priprava:

Baziliko sesekljajte. Čebulo zrežite na kocke in jih stekleno popražite na maslu. Jajca zmešajte s skuto in kislo smetano. Primešajte moko, drobtine in čebulo ter vse skupaj začinite. Maso oblikujte v zvitek in jo zrežite na 8 do 12 kosov. Oblikujte cmočke in jih 12 minut kuhajte v slani vodi.

Očistite rdečo čebulo in zelenjavo. Čebulo, por in gobe zrežite na rezine, papriko pa na trakove. Čebulo popražite na olju. Zraven popecite tudi gobe. Dodajte zelenjavo, jo začinite in jo dušite še 5 minut. Dodajte juho, maslo, zelišča in kislo smetano. Začinite. Cmočke odcedite in jih postrezite z omako. Jed po želji še okrasite.

Na osebo: približno 790 kcal, beljakovine: 43 g, maščobe: 32 g, ogljikovi hidrati: 76 g.