RECEPTI: Tri dragocenosti iz dežele nasmeha

8. 7. 2016 | Vir: liza.aktivni.si
Deli
2 / 3

POMLADANSKI ZVITKI

Zunaj hrustljavi, znotraj rafinirani.

Za 4 osebe potrebujete:

• 150 g fileja piščančjih prsi
• sok in nastrgano lupinico ½ bio limone
• 1 žlico sojine omake
• 50 g tankih riževih rezancev
• 100 g čebule
• 2 korenčka
• 10 žlic olja
• sol, poper
• 100 g sojinih kalčkov
• ½ šopka koriandra
• 1 žlico ribje omake
• 20 listov riževega papirja

Priprava:

File drobno sesekljajte. Primešajte mu limonov sok in sojino omako ter ga v mešanici marinirajte približno 30 minut.

Testenine skuhajte po navodilih z embalaže in jih odcedite.

Očiščeno čebulo in korenčka zrežite na paličice ter vse skupaj 2 do 3 minute dušite na 1 žlici olja. 1 minuto zraven pecite še sojine kalčke. Koriander sesekljajte.

Meso popecite na 1 žlici olja, ga začinite in počakajte, da se ohladi. Nato mu primešajte zelenjavo, rezance, ribjo omako, koriander in limonino lupinico.

Vsak list riževega papirja za 1 minuto namočite v hladni vodi in ga nato položite na papirnato brisačo. Sredi vsakega dajte 1 žlico nadeva, zapognite robove in zvijte zvitek. S preganjeno stranjo navzdol jih zlato rjavo popecite na preostalem olju in jed po želji še okrasite.


Na osebo: približno 550 kcal, beljakovine: 17 g, maščobe: 35 g, ogljikovi hidrati: 42 g.