Sadni kruh - naj lepo zadiši iz vaše pečice

21. 12. 2016 | Vir: liza.aktivni.si
Deli
2 / 3
Arhiv v reviji Lisa

JABOLČNI KRUH

Za 2 kosa (30 rezin) potrebujete:

• 500 g krompirja
• 1 veliko jabolko
• 100 g sončničnih semen
• 100 g bučnih semen
• 1 kocko kvasa (42 g)
• 1 žličko sladkorja
• 200 ml vode
• 600 g polnozrnate pšenične moke
• 1–2 žlički soli
• 3 žlice masla
• 200 ml mleka
• olje za model
• 1 rumenjak

Priprava:


Krompir operite in ga skuhajte v oblicah do mehkega. Nato ga olupite in drobno nastrgajte. Olupite jabolko, odstranite peščišče in ga drobno nastrgajte. Semena popražite v teflonski ponvi.

Iz kvasa, sladkorja, 1 žlice moke in malce mlačne vode pripravite mešanico in jo pustite vzhajati 5 do 10 minut.

Presejte preostalo moko in ji primešajte sol. Dodajte kvašeno mešanico, stopljeno maslo, krompir in jabolko. Nato primešajte še mlačno mleko in vodo ter zgnetite mehko in voljno testo. Nekaj minut naj vzhaja na toplem, nato pa dodajte sončnična semena in polovico bučnih semen.

Oblikujte dve štruci in ju položite v namaščena pekača. Testo naj še enkrat vzhaja približno 5 minut. Nato obe štruci premažite s stepenim rumenjakom in ju potresite s preostalimi bučnimi semeni. Štruci 45 minut pecite v pečici, segreti na 180 stopinj.