Sijajna predjed: Sufle na tri načine

19. 1. 2017 | Vir: liza.aktivni.si
Deli
2 / 3
Profimedia

Porov sufle s sirom

Za 4 osebe potrebujete:

• 150 g trdega sira
• 4 jajca
• 1 manjši por
• nekaj lističev žajblja
• maslo in moko za model
• 50 g masla
• 20 g moke
• 1 žlico koruznega škroba
• 400 ml mleka
• sol, poper
• ščepec muškatnega oreščka
• vodno krešo in redkvice za okrasitev

Priprava:

Sir drobno nastrgajte. Ločite rumenjake od beljakov. Por oplaknite in ga zrežite na tanke obročke. Žajbelj sesekljajte. Namastite modelčke in jih potresite z moko.

V kozici zapenite maslo, dodajte moko, škrob in mleko ter vse skupaj dobro premešajte. Vse skupaj naj vre minuto ali dve, da se zgosti. Nato primešajte nastrgan sir, ga stopite in počakajte, da se mešanica ohladi. Dodajte še rumenjake in sneg beljakov in maso prelijte v namaščene modelčke.

Sufleje 20 do 30 minut pecite v pečici, segreti na 180 stopinj. Okrasite jih z vodno krešo in redkvicami.