10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
Modrosti naših babic: vlaganje v kozarce in pripravljanje ozimnice
Modrosti naših babic: vlaganje v kozarce in pripravljanje ozimnice
6 znakov, da ste izjemno občutljiva duša
6 znakov, da ste izjemno občutljiva duša

Špinačne palačinke z jajci

Špinačne palačinke z jajci (foto: Profimedia) Profimedia
1. 6. 2019 Vir: liza.aktivni.si

Palačinke v pomladnih barvah...

Za 4 osebe potrebujete:

  • 6 jajc
  • 200 g pasirane skute
  • 80 g mlade špinače + mlado špinačo za okrasitev
  • 100 ml mleka
  • 2 stroka česna
  • ščepec soli
  • 140 g moke
  • ½ zavitka pecilnega praška
  • olje za cvrenje
  • sveže mleti črni poper

Priprava:

1 V skledo ubijte 2 jajci. Dodajte skuto in vse skupaj stepite. Špinačo prelijte z vrelo vodo, odcedite, iztisnite odvečno tekočino in špinačo sesekljajte v električnem mešalniku. Prilijte mleko in vse skupaj gladko zmešajte. Špinačno mleko primešajte skuti z jajci. Dodajte strt česen in sol ter moko s pecilnim praškom.

2 Pripravljeno testo z zajemalko vlijte v vročo naoljeno ponev specite približno 1 cm debelo palačinko. Na obeh straneh jo zlato zapecite. Preostale palačinke pripravite na enak način.

3 Ponev naoljite in vanjo ubijte preostala jajca. Pecite jih toliko časa, da zakrknejo, rumenjak pa ostane še malo tekoč. Začinite s soljo, poprom in jajca postrezite s palačinkami s svežo špinačo.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri