veganska-torta-jagode-kokos

Okus kokosa se poda skoraj vsaki jedi, predvsem pa sladicam. Obožujemo ga. Zato smo se danes odločli za majhno sladko pregreho.

Sestavine:

Biskvit:

  • 130 gramov pirine moke
  • 110 gramov rjavega trsnega sladkorja
  • četrt žličke soli
  • pol žličke vinskega kamna (pecilni prašek)
  • 1 žlica vaniljevega ekstrakta (ali seme stroka vanilje)
  • 50 gramov kokosovega masla/olja – stopljenega
  • 150 ml kokosovega mleka

Kokosova krema:

  • pločevinka kokosovega mleka
  • 2 žlici kokosovega sladkorja

Okrasitev

  • 250 gramov jagod 
  • lističi jagodne mete (po želji)
Priprava:

V manjši skledici zmešamo moko, sol in vinski kamen. V drugi posodi zmešamo sladkor, stopljeno kokosovo maslo/olje, vaniljo in kokosovo mleko. Med stalnim mešanjem dodajamo suhe sestavine in dobro premešamo. Pečemo v namaščenem in pomokanem pekaču (26 cm) v ogreti pečici od 15 do 20 minut na 175 stopinjah. Pečen biskvit ohladimo na zunanji rešetki.

Pločevinko kokosovega mleka dajte en dan prej v hladilnik, da se dobro ohladi. Pločevinko odpremo in samo zgornji del, kjer je strjen kokos, previdno poberemo z žlico in ga damo v posodo mešalnika. Dodamo dve žlici kokosovega sladkorja in pri veliki hitrosti zmešamo, da nastane rahla kokosova krema. Krema zaradi kokosovega sladkorja, ki je rjave barve, postane bolj umazano bele barve, če pa boste dodali navaden bel sladkor, pa bo kristalno bele barve.

Veganska jagodno-kokosova tortaBiskvit položimo na servirni krožnik, čez biskvit namažemo kokosovo kremo, na katero zložimo narezane jagode in okrasimo z listi jagodne mete, ki popestrijo okus jagod.

Glavna sestavina tortice je kokos v različnih oblikah.

Recept je prispeval Danilo – avtor bloga Easy recepti.

Sorodni članki

Čokoladni kolač s kokosom

Čokoladni biskvit in fina kokosova krema bosta razvajala vaše brbončice.

Brezglutenske limonine palačinke s kokosom in makom

Le kdo jih ne mara - tankih ali debelih, puhastih ali pa nekoliko gostejših ... Palačink seveda! Te vam bodo zagotovo polepšale dan.

Recept: Limonino pecivo s kakijevo kremo

Kaki je trenutno glavni sezonski sadež. Iz njega lahko naredite tudi okusno vegansko pecivo. 

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri