10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
Modrosti naših babic: vlaganje v kozarce in pripravljanje ozimnice
Modrosti naših babic: vlaganje v kozarce in pripravljanje ozimnice
6 znakov, da ste izjemno občutljiva duša
6 znakov, da ste izjemno občutljiva duša

Rdeča pesa v solati

28. 2. 2013

Rdeča pesa vsebuje veliko vlaknin ter visoke koncentracije železa, kalija in folne kisline. Je prava zaveznica zdravja.

Za 4 osebe potrebujete:
  • 400 g rdeče pese
  • sol
  • 2 čebuli
  • 5 žlic kisa
  • 100 ml juhe
  • poper
  • 5 žlic orehov
  • 2 biopomaranči
  • 300 g motovilca
  • 50 g sesekljanih orehov
Priprava:

Rdečo peso očistite in jo glede na velikost kuhajte v vreli osoljeni vodi od 30 do 45 minut. Peso odcedite, olupite in zrežite na tanke rezine. Čebulo olupite, sesekljajte in dodajte k pesi. Kis, juho, sol, poper in olje zmešajte v preliv.

Eno pomarančo operite pod vročo vodo in jo osušite. S posebnim nožkom pomarančno lupino narežite na tanke trakove. Obe pomaranči na debelo olupite, da odstranite tudi belo plast pod lupino, in izrežite fileje. Fileje in 2/3 preliva primešajte k rdeči pesi in pustite stati približno 30 minut.

Motovilec operite, očistite in osušite. Zmešajte ga s preostalim prelivom in razdelite po krožnikih. Dodajte rdečo peso in solato okrasite s trakovi pomarančne lupine in orehi.

Čas priprave: približno 1 ura 45 minut.
Na osebo: približno 330 kcal, beljakovine: 5 g, maščobe: 29 g, ogljikovi hidrati: 11 g.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri