10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
Modrosti naših babic: vlaganje v kozarce in pripravljanje ozimnice
Modrosti naših babic: vlaganje v kozarce in pripravljanje ozimnice
6 znakov, da ste izjemno občutljiva duša
6 znakov, da ste izjemno občutljiva duša

Zbiramo domače recepte!

Zbiramo domače recepte! (foto: Marija Pišek) Marija Pišek
18. 1. 2013 Vir: liza.aktivni.si

Postanite naši sodelavci in nam zaupajte svoje recepte za jedi, ki jih najraje pripravljate. Za vsak objavljen prispevek boste nagrajeni s kuharsko knjigo po izboru založbe Mladinska knjiga.

Kako lahko sodelujete?

Vse, kar morate storiti, je, da recept in fotografijo pripravljene jedi pošljete na elektronski naslov carovnijaokusa@adriamedia.si ali na naslov revija Lisa Čarovnija okusa, Vošnjakova 3, 1000 Ljubljana.

Seveda ne pozabite pripisati svojih podatkov: ime, priimek, naslov, telefonska številka in elektronski naslov, če ga imate.

Tako je Marija iz Trbovelj pripravila skutno testo

Skutno testo - en recept, tri različne zimske jedi

Osnovni recept za skutno testo za 4 osebe:

  • 500 g pasirane skute
  • 4 jajca
  • 4 žlice moke
  • 4 žlice drobtin
  • 4 žlice
  • pšeničnega zdroba
  • 1 ščepec soli

1. Sestavine dobro premešajte. Testo naj v hladilniku počiva vsaj 2 uri.

2. Iz testa z žlico zajemite žličnike ali cmoke in jih zakuhajte v osoljeno vrelo vodo. Ko priplavajo na vrh, jih iz vode poberite s penovko.

Prva različica: cmoki s suhimi slivami

20 do 22 suhih sliv brez koščic zavijte v testo, oblikujte cmoke in jih skuhajte. Cmoke postrezite s kompotom.

Druga različica: žličniki z omako iz pesine pene

Kuhano rdečo peso zmiksajte in ji dodajte malo mlete kumine ter sladko smetano. Če je pesa vložena v kisu, jo oplaknite. Skuhajte skutne žličnike in jih postrezite s pesino peno.

Tretja različica: cmoki s prekajenim lososom in brstičnim ohrovtom

V osoljeni vodi skuhajte 500 gramov brstičnega ohrovta, ga odcedite in razdelite po krožnikih. Dodajte kuhane skutne cmoke in na vsakega položite košček prekajenega lososa.

Recept je bil objavljen v januarski številki revije Lisa - Čarovnija okusa

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri