Hrustave in barvite solate za zimo

11. 1. 2016
Deli
2 / 3
Profimedia

SOLATA Z RDEČIM ZELJEM

Čudovito aromatična in rafinirana.

Za 4 osebe potrebujete:

• ½ glave rdečega zelja
• sol in poper
• 2 redkvici
• 500 g kuhane rdeče pese (vakuumsko pakirane)
• 1 rdeče jabolko
• 2–3 žlice balzamičnega kisa
• 1 žličko rjavega sladkorja
• 2 ščepca mletega janeža
• 6 žlic olivnega olja
• 6 mandljev

Priprava:

1. Očistite zelje, ga zrežite na osmine in te na tanke trakove. Lahno jih solite, pregnetite in odcedite. Očistite redkvice in jih zrežite na tanke rezine. Rdečo peso odtajajte in jo zrežite na grižljaj velike koščke. Jabolko oplaknite, ga zrežite na četrtine, odstranite peščišče in jabolko zrežite na tanke rezine. V skledi zmešajte jabolko, rdečo peso in rdeče zelje.

2. Za pripravo polivke dobro zmešajte kis, rjav sladkor in olje. Začinite jo s soljo, poprom in janežem. Polijte po solati, vse skupaj premešajte in pustite stati približno 10 minut.
3 Mandlje grobo sesekljajte in jih pred serviranjem potresite po solati. Okrasite jo z rezinami redkvice in po želji še z baziliko.

Čas priprave: 30 minut.
Na osebo: približno 240 kcal, beljakovine: 3 g, maščobe: 20 g, ogljikovi hidrati: 12 g.