enoloncnica

Okusna zelenjavna enolončnica s sočnimi koščki govedine.

Za 4 osebe potrebujete:
  • 1 šop jušne zelenjave
  • 1 čebulo
  • 3 paradižnike
  • 500 g govedine za juho
  • 1 lovorov list
  • 1 žličko poprovih zrn
  • sol, poper
  • po 250 g krompirja, korenja, zelene in zelja
  • 3 vejice peteršilja
  • 2 žlici olja
Priprava:

Jušno zelenjavo in čebulo sesekljajte, paradižnike pa prerežite na pol. Vse denite v lonec, dodajte meso, lovor, poprova zrna in 1 žličko soli ter zalijte z 1,5 litra hladne vode. Juho zavrite in jo pri nizki temperaturi počasi kuhajte približno 2 uri.

Meso vzemite iz juhe in ga zrežite na koščke. Z juhe posnemite maščobo in juho pretlačite.
Pripravite zelenjavo in jo narežite na koščke. Peteršilj oplaknite, osušite in lističe sesekljajte. V loncu segrejte olje in na njem popražite zelenjavo. Zalijte jo z 1,2 litra juhe, solite in poprajte ter kuhajte od 15 do 20 minut.

Na koncu dodajte meso in peteršilj ter juho na hitro pregrejte.

Čas priprave:
približno 3 ure
Na osebo: približno 330 kcal, beljakovine: 29 g, maščobe: 17 g, ogljikovi hidrati:15 g

1 kalorija (cal) = 4,1868 džula (J)*
* Džul ali joule je enota za delo in energijo v mednarodnem sistemu enot SI, zanjo se uporablja oznaka J.

Sorodni članki

Ruska enolončnica z rdečo peso

Zdrava, bogata z vitamini, minerali in še zelo okusna - ruska enolončnica.

Goveja juha z zelenjavo

Včasih so rekli, da ni nedeljskega kosila brez dobre goveje juhe.

Recepti: Na žlico ob hladnih dneh

Kakovostne sestavine, veliko zelenjave, še več okusa, preprosto pripravljeno ... Ja, tudi enostavno je lahko zelo dobro.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri