Makrobiotični krhki nugat piškoti

30. 11. 2011
Deli
Makrobiotični krhki nugat piškoti

Najpomembnejša je količina skrivnih sestavin, ki jih ni in jih ne bo poznal nihče drug kot vi, to pa sta ljubezen in veselje, s katerima jih boste pripravili in postregli svojim gostom.

Suhe sestavine:
  • 1 skodelica pirine moje
  • 1 skodelica riževe moke
  • ¼ čajne žličke morske soli
  • 1 zavitek sladkorja burbonske vanilje
  • ½ čajne žličke pecilnega praška brez aluminija
  • ½ skodelice mletih praženih lešnikov
  • 2 žlici moke T-850
Tekoče sestavine:
  • 1/3 skodelice koruznega ali sončničnega olja
  • 1/3 skodelice javorovega sirupa
  • ½ čajne žličke limonine lupinice
  • 1 žlica svežega limoninega soka
  • 1 žlica lešnikovega masla
  • 1 žlica lešnikovega olja
  • 2 žlici amasakee
Priprava:

Pečico segrejte na 180 stopinj Celzija. V eni posodi premešajte suhe sestavine, v drugi tekoče. Tekočo zmes prelijte k suhi in mešajte, da nastane testo.

Testo zavijte v plastično folijo in ga za 15 minut postavite v hladilnik. Tako ohlajeno testo razvaljajte na debelino 5 mm, nato pa z modelčki v obliki zvezdic in src oblikujte piškote.

Preostanek testa še enkrat zmesite in razvaljajte ter oblikujte piškote, dokler ne porabite vsega testa.

Kekse razporedite po pekaču, obloženem s peki papirjem, in jih pecite 12 minut oziroma dokler ne postanejo rahlo rjavkasti. Pustite jih, da se ohladijo na pekaču.

Novo na Metroplay: "Življenje nam prek izzivov želi nekaj povedati" | Dejan in Tamara - Pot do spremembe