Najlepše kolesarske poti v Sloveniji
Najlepše kolesarske poti v Sloveniji
To so astrološka znamenja, ki se bojijo ponovno ljubiti
To so astrološka znamenja, ki se bojijo ponovno ljubiti
V čem bi se morali preizkusiti glede na vaš astrološki znak
V čem bi se morali preizkusiti glede na vaš astrološki znak

Telečji file s korenjem in omako

18. 4. 2007

Za 1 osebo potrebujete: 200 g korenja, 1/2 stebla pora (150 g), 50 g graha (globoko zamrznjenega), 150 g telečjega fileja, 1 čajno žličko masla, 10 g moke, 70 ml posnetega mleka, 60 ml zelenjavne juhe, 1 čajno žličko gorčice v zrnju (5 g), sol, poper, 20 g rukole.

PRIPRAVA:

1. Korenje narežite na tanke palčke. Por narežite na 1 cm debele rezine. Korenje, por in grah preložite v mrežico za kuhanje na sopari.

2. Meso oplaknite, osušite in položite na zelenjavo. V sopari kuhajte 30-35 minut.

3. V manjši kozici segrejte maslo in na njem rahlo zarumenite moko. Počasi in med stalnim mešanjem dolijte juho in mleko ter zavrite. Začinite z gorčico, soljo in poprom.

4. Preberite in operite rukolo. Osušeno natrgajte na manjše koščke. Začinite meso in ga skupaj z zelenjavo porazdelite po rukoli. Zraven lahko ponudite tudi omako.

Čas priprave: 30 minut

453 kcal; maščobe: 14 g; B: 45 g; OH: 35 g

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri