tele

Za 1 osebo potrebujete: 200 g korenja, 1/2 stebla pora (150 g), 50 g graha (globoko zamrznjenega), 150 g telečjega fileja, 1 čajno žličko masla, 10 g moke, 70 ml posnetega mleka, 60 ml zelenjavne juhe, 1 čajno žličko gorčice v zrnju (5 g), sol, poper, 20 g rukole.

PRIPRAVA:

1. Korenje narežite na tanke palčke. Por narežite na 1 cm debele rezine. Korenje, por in grah preložite v mrežico za kuhanje na sopari.

2. Meso oplaknite, osušite in položite na zelenjavo. V sopari kuhajte 30-35 minut.

3. V manjši kozici segrejte maslo in na njem rahlo zarumenite moko. Počasi in med stalnim mešanjem dolijte juho in mleko ter zavrite. Začinite z gorčico, soljo in poprom.

4. Preberite in operite rukolo. Osušeno natrgajte na manjše koščke. Začinite meso in ga skupaj z zelenjavo porazdelite po rukoli. Zraven lahko ponudite tudi omako.

Čas priprave: 30 minut

453 kcal; maščobe: 14 g; B: 45 g; OH: 35 g

1 kalorija (cal) = 4,1868 džula (J)*
* Džul ali joule je enota za delo in energijo v mednarodnem sistemu enot SI, zanjo se uporablja oznaka J.

Sorodni članki

Lahke poletne dietne jedi

Ali veste, katerim najpogostejšim napakam bi se morali izogibati pri dieti? In katera živila spadajo med najpogostejše dietne zmote?

Hrustavo sveže solatne variacije

Veliko vitaminov za zimo zapakiranih v slastnih solatah.
None

Piščančje meso v omaki iz krebuljice

Za 1 osebo potrebujete: 150 g fileja piščančjih prsi, sol, poper, 1 in 1/2 žlice moke, 1 čajno žličko masla, 100 ml piščančjega fonda (ali juhe), 2 žlici limoninega soka…

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri