triglav-tek-brdo-pri-kranju

Kako spretni in hitri ste v tekaških copatih, boste lahko dokazali v soboto, 13. 9. 2014, v objemu neokrnjene narave in ob čudovitih jezerih na posestvu Brda pri Kranju.

Prvi in drugi Triglav tek na Brdu pri Kranju je skupaj združil že več kot 2000 rekreativnih športnikov, prireditev pa so kot ambasadorji teka v preteklosti zaznamovali tudi znani športniki in športnice, med njimi atletinja Marija Šestak, biatlonci Klemen Bauer, Teja Gregorin in Jakov Fak, košarkarja Goran Jagodnik in Marko Milič, deskar na snegu Žan Košir, športni legendi Ivo Daneu in Dušan Mravlje ter mladi upi slovenskega športa.

Tekači se boste tudi letos pomerili na štirih različni razdaljah:
  • na trasi na 21 in 10 kilometrov,
  • na družinskem teku na 3,3 kilometre
  • in otroškem teku s Kuža Pazijem na 280 metrov.

Prva dva teka bosta potekala po notranjem delu parka Brdo, v neokrnjeni naravi, gor in dol med stoletnimi drevesi ter v družbi tisočerih rastlin in raznolikih živalskih vrst. Trasa družinskega teka bo speljana po notranjosti ograjenega območja parka, otroci pa se bodo predstavili na zelenici ob prireditvenem prostoru.

Brdo pri Kranju

Poleg obvezne opreme in štartne številke potrebujete le dobro voljo, pozitivno energijo, lahke noge in seveda nasmejan obraz. Za vse ostalo bodo z nasveti pred dogodkom in zabavnim programom na prireditvi poskrbeli pri zavarovalnici Triglav.

Čakajo vas:

  • atraktivna darila,
  • absolutne zmagovalce v moških in ženskih kategorijah ter na družinskem teku pa pokali in praktične nagrade.
  • Zmagovalca v ženski in moški kategoriji na 10 kilometrov bosta prejela desetletno rizično življenjsko zavarovanje z zavarovalno vsoto v višini 50.000 EUR, zmagovalca na 21 kilometrov pa desetletno rizično življenjsko zavarovanje z zavarovalno vsoto v višini 100.000 EUR.

Gibanje je pomembno. Dobrodelnost tudi.

Triglav tek ima tudi dobrodelno noto, saj je Zavarovalnica Triglav na prvem teku Kliničnemu oddelku za nevrokirurgijo Univerzitetnega kliničnega centra v Ljubljani predala donacijo za sofinanciranje tehnološke opreme, ki se uporablja pri operativnih posegih občutljivih tkiv možganov, hrbtenjače in perifernih živcev, drugič pa je Pediatrični kliniki pomagal prim nakupu kardiološke sonde za ultrazvočno diagnosticiranje, ki se uporablja pri zdravljenju srčnih napak in resnih boleznih srca pri otrocih in novorojenčkih.

Tudi tokrat bo del sredstev namenjenih za družbeno koristne projekte.

Se vidimo na 3. Triglav teku?

Prijave na www.triglavtek.si.

Sorodni članki

2. Triglav tek privabil kar 1000 tekačev

2. Triglav tek je tudi letos dosegel dober namen in združil vse generacije. Kar 1000 tekačev, ki so tekli v štirih različnih kategorijah, so spodbujali številni gledalci.

Edinstven tek po posestvu Brdo

Sobota, 14. september 2013 je datum, ki ga vsi ljubitelji teka že dobro poznajo. 2. Triglav tek bo ekskluzivno za tekače Triglav teka potekal po idiličnem posestvu Brda…
None

Foto utrinki s 4. Triglav teka

Na edinstveno traso po notranjosti parka Brdo se je na drugo septembrsko soboto podalo rekordno število tekačev vseh generacij: za dober namen je kar 2000 tekačev uspešno premagalo…

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri