Pestro dogajanje petega Triglav teka je na Brdo pri Kranju privabilo številne obiskovalce in množico navdušenih tekačev.

Drugo septembrsko soboto je protokolarni park Brdo pri Kranju znova gostil Triglav tek, priljubljeno tekaško prireditev z dobrodelno noto. Na tradicionalnem športnem dogodku Zavarovalnice Triglav je osebnim zmagam naproti teklo kar 2.000 tekačev vseh generacij.

Razdaljo 10 km je s časom 37:45 najhitreje pretekla smučarska tekačica Lea Einfalt in ponovila lanski uspeh, v moški kategoriji na 10 km je bil s časom 35:13 najhitrejši biatlonec Jakov Fak. Maja Mitić je 21 km pretekla v 1:34:50. S časom 1:17:46 je na najdaljši preizkušnji med moškimi zmagal Peter Kastelic.

Tekli tudi znani športni obrazi

Med zmagovalci in preostalimi navdušenimi tekači so se predstavili tudi nekateri znani športni obrazi. V nekaj manj kot 48 minutah je 10 km pretekel Rok Marguč, uspešen slovenski deskar na snegu, ki mu je bil Triglav tek pisan na kožo: »Na treningih tudi sam velikokrat tečem po takem terenu. Mislim, da je to najboljši tek v Sloveniji, saj poteka v naravi. Trasa je pretežno sestavljena iz makadama, tečeš tudi po travi, med drevesi in ob jezerih. To je res prekrasna kulisa, ki je nenazadnje prijazna tudi do telesa.«

Za zabavo navijačev in sprostitev tekačev je na petem Triglav teku poskrbel Samuel Lucas.

Edinstveni tek z dogajanjem za vse generacije

Triglav tek je edini športni dogodek, ki tekačem odpira vrata v protokolarni park na Brdu pri Kranju. S pestrim programom in petimi teki v navdihujoči naravi omogoča aktivno sprostitev za vse generacije ter šport povezuje z dobrodelnostjo.

»V petih letih se je Triglav teku pridružilo že več kot 7.500 tekačev, ki so skupaj pretekli skoraj 60.000 kilometrov in, prepričan sem, prepoznali vsaj eno od dodanih vrednosti našega športnega dogodka,« je povedal Tadej Čoroli, član uprave Zavarovalnice Triglav, ki je tokrat premagal najdaljšo razdaljo.

»V Zavarovalnici Triglav je odgovornost do družbe in okolja vpeta v vsakdan našega poslovanja. Zato z velikim veseljem in ponosom organiziramo dogodek, ki povezuje generacije, ter posameznikom, prijateljem in družinam omogoča aktivno preživljanje prostega časa. V sklopu prireditve na poseben način, z donacijo porodnišnicam oz. porodnišničnim oddelkom po Sloveniji, obdarimo tudi mlade mame in novorojenčke,« je Čoroli še povzel namen dogodka.

Dobrodelna nota športnega dogodka

Zavarovalnica je v sklopu Triglav teka štirim slovenskim porodnišnicam oziroma njihovim porodnišničnim oddelkom podarila donacije v vrednosti 2.500 EUR na posamezno bolnišnico.

Prejeli so jih Ginekološko-porodni oddelek Splošne bolnišnice dr. Jožeta Potrča Ptuj, Oddelek za porodništvo Splošne bolnišnice »dr. Franca Derganca« Nova Gorica, Ginekološko-porodniški oddelek Splošne bolnišnice Izola in Ginekološko-porodniška služba Splošne bolnišnice Jesenice.

Porodnišnice bodo sredstva porabile za nakup ali sofinanciranje zdravstvenih aparatov za mlade mame in novorojenčke.

»Izredno smo veseli in hvaležni za donacijo Zavarovalnice Triglav Splošni bolnišnici Jesenice, za ginekološki-porodniški oddelek. Z donacijskimi sredstvi bomo kupili grelno telo za posebno sobo za oskrbo novorojencev. To nam omogoča, da novorojencem ob negi nudimo toplo in varno okolje,« je povedala Mojca Strgar, dipl. m. s., iz jeseniške bolnišnice.

O pomenu donacije je spregovorila tudi strokovna direktorica bolnišnice Karmen Janša, dr. med.: »V Splošni bolnišnici Jesenice se trudimo pacientom nuditi čim boljše pogoje za bivanje in zdravstveno oskrbo. Prav posebno pozornost namenjamo nosečnicam, porodnicam in novorojenčkom, zato smo pristopili k celoviti prenovi ginekološko-porodniškega oddelka. Prenovo bomo kmalu zaključili, tudi s pomočjo donacije Zavarovalnice Triglav, za kar se še enkrat iskreno zahvaljujemo.«

Pet številk petega Triglav teka

  • 5 let Triglav teka = 7.500 nasmejanih tekačev
  • 7.500 tekačev = 59.000 pretečenih kilometrov v protokolarnem parku Brdo
  • 50.000 evrov sredstev za 14 zdravstvenih ustanov (12 porodnišnic oziroma porodnišničnih oddelkov, ljubljanska Pediatrična klinika in Univerzitetni klinični center Ljubljana)
  • 1:25:56 = najboljši čas na 21 km v ženski kategoriji v vseh petih letih
  • 1:10:34 = najboljši čas na 21 km v moški kategoriji v vseh petih letih

Sorodni članki

V družbi športnih zvezdnikov teklo več kot 1.600 tekačev

7. Triglav tek je za boljšo oskrbo novorojenčkov povezal športnike vseh generacij Dober namen že 7. Triglav teka je v družbi vrhunskih slovenskih športnikov podprlo več kot...
None

Foto utrinki s 4. Triglav teka

Na edinstveno traso po notranjosti parka Brdo se je na drugo septembrsko soboto podalo rekordno število tekačev vseh generacij: za dober namen je kar 2000 tekačev uspešno premagalo...

2. Triglav tek privabil kar 1000 tekačev

2. Triglav tek je tudi letos dosegel dober namen in združil vse generacije. Kar 1000 tekačev, ki so tekli v štirih različnih kategorijah, so spodbujali številni gledalci.
Izbor uredništva

Gremo na jesenski tekaški tabor!

Oktobra v sodelovanju z Akademskim atletskim društvom Slovan pripravljamo nepozaben tekaški konec tedna! Dobimo se v...

Več...

7 opozorilnih znakov, da ne poslušate svojega srca

Preverite, ali ste zares sposobni poslušati sebe?

Več...

FOTO: 7 vaj, s katerimi boste telo spravili v odlično formo

S temi sedmimi vajami lahko spravite telo v odlično formo. Ni vam treba porabiti več kot 10 minut na dan, ne potrebujete nobene...

Več...
Najbolj brane vsebine

8 skrivnosti nasmejanih in pozitivnih ljudi

Prava sreča in pozitivnost pride z vsakodnevnimi dejanji, z majhnimi koraki in z našo notranjo naravnanostjo. Ni lahek podvig, a je mogoč. Poglejmo si, kako. 
Več...

Zakaj nas sončna svetloba utrudi?

Poležavanje na ležalniku ob bazenu ne moremo ravno primerjati s HIIT treningom, a nas vseeno utrudi. Zakaj? 
Več...

Kakšno škodo vam povzroča visok krvni tlak? (+ kako ga odpraviti po naravni poti)

Visok krvni tlak je resno zdravstveno stanje, ki bi mu morali nameniti več pozornosti, saj v nekaterih primerih lahko resno ogroža življenje.
Več...

Zakaj sanjamo in zakaj nas mučijo nočne more?

Ste se kdaj spraševali, zakaj sploh sanjamo in kako to vpliva na nas? To smo raziskovali v nadaljevanju. 
Več...

To so znaki, da vam primanjkuje vitamina B12

Nekateri znaki so povsem vsakdanji in bi jih morda pripisali le napornemu dnevu, v resnici pa bi jih morali zdraviti z zadostno količino vitamina B12. Prepoznate katerega od simptomov?
Več...

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri