To so astrološka znamenja, ki se bojijo ponovno ljubiti
To so astrološka znamenja, ki se bojijo ponovno ljubiti
Najlepše kolesarske poti v Sloveniji
Najlepše kolesarske poti v Sloveniji
3 preprosta pravila, kako se znebiti maščobe na trebuhu
3 preprosta pravila, kako se znebiti maščobe na trebuhu

6 začimb z vitkim učinkom

6 začimb z vitkim učinkom (foto: profimedia) profimedia
23. 2. 2015 Vir: liza.aktivni.si

Nekatere začimbe se odlično obnesejo pri boju z odvečnimi kilogrami, saj spodbujajo prebavo in omogočajo lažjo absorbcijo hranilnih snovi.

Poper

Poper poživlja izločanje želodčnih sokov in izboljšuje prebavo. V kuhinji je vsestransko uporaben. Rdeči poper pristaja celo v sladke jedi.

Rožmarin

Jedi z rožmarinom so lažje. Kot čaj blaži težave z želodcem, neješčost in drisko. Uporabljajo ga predvsem v sredozemski kuhinji in za jedi z žara.

Majaron

Krepi prebavne organe in kot čaj blaži razdražen želodec, krče v želodcu in zaprtje. Tipična začimba za klobase je dobra v krepkih juhah in enolončnicah.

Kardamom

Spodbuja proizvajanje želodčnih in žolčnih sokov ter velja za afrodiziak. Izboljša medenjake in likerje. Veliko se uporablja v azijski kuhinji.

Pehtran

Zelo pomaga pri prebavi mastnih in težkih jedi. Čaj blaži napihnjenost. Daje dober okus majonezi, krepkim ribjim jedem in jedem iz buče.

Kurkuma

Pospešuje prebavo, znižuje maščobo v krvi in zavira rast bakterij. Sestavina curryjevega prahu posebno dobro pristaja k azijskim jedem.

Značke: začimbe

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri