10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
Modrosti naših babic: vlaganje v kozarce in pripravljanje ozimnice
Modrosti naših babic: vlaganje v kozarce in pripravljanje ozimnice
6 znakov, da ste izjemno občutljiva duša
6 znakov, da ste izjemno občutljiva duša

Kdaj zamenjati ličila

Kdaj zamenjati ličila (foto: Shutterstock) Shutterstock
3. 9. 2013 Vir: liza.aktivni.si

Nič ni večno, tudi ličila ne. Čeprav jih nismo porabile do konca, jih je po določenem času potrebno zamenjati.

Maskara

Zamenjajte: vsake tri mesece

maskara

Razlog: Da bi preprečili okužbo oči (bakterije se rade zadržujejo med ščetinami), morate zamen­jati maskaro štirikrat letno. Poleg tega bo po treh mesecih verjetno vaša maskara postala suha in neuporaba. Ko nanašate maskaro, je ne vlecite noter in ven, ampak jo samo večkrat zavrtite. S tem boste poskrbeli, da se bo manj sušila.

Senčilo

Zamenjajte: vsaki dve leti senčilo v prahu in enkrat na leto kremno senčilo

senčilo

Razlog: Če senčilo v prahu uporabljajte vsak dan, pazite, da ga nanašate s čistim čopičem, saj se na ščetinah rade zadržujejo bakterije. Kremno senčilo je uporabno samo leto dni.

Črtalo za oči

Zamenjajte: od šest mesecev do enega leta

črtalo za oči

Razlog: Gel in tekoče podlage, ki se nanašajo s čopičem, zamenjajte vsakih šest mesecev, da preprečite okužbo oči. Svinčniki imajo daljši rok trajanja, saj jih s šiljenjem nekako obnavljamo in sproti odstranimo bakterije.

Podlaga

Zamenjajte: enkrat letno

Razlog: Izogibajte se nanašanju tekoče podlage s prsti, saj si lahko tako nanesete veliko bakterij. Raje uporabljajte gobice in čopiče, ki jih morate tudi redno čistiti. Če uporabljate podlago iz tube ali stekleničke, potem nanašanje ni tako zelo pomembno. Se pa odtenek lahko po letu dni spremeni.

Korektor

Zamenjajte: 12 do 18 mesecev

korektor

Razlog: Če imate korektor v škatlici, ga lahko uporabljate največ 18 mesece, če za nanos uporabljate čisto gobico ali čopič. Če pa nanašate s prsti, je rok trajanja precej krajši. Korektor, ki ga nanašate s palčko, ima rok trajanja leto dni, saj se rad posuši.

Rdečilo

Zamenjajte: vsaki dve leti

rdečilo

Razlog: Rdečilo, ki ne vsebuje olja in vode, ima daljši rok trajanja kot večina drugih kozmetičnih izdelkov. Kot pravilo naj vam bo, da ko barva potemni, je čas, da ga zavržete.

Šminka

Zamenjajte: enkrat letno

Razlog: Zaradi perzervativov v šminki se ta pokvari v roku enega leta. Če ne veste, ali jih vaša šminka vsebuje, potem jo opazujte. Ko se začnejo pojavljati grudice in kroglice, je čas, da jo zavržete.

Bleščilo

Zamenjajte: od 6 mesecev do enega leta

bleščilo

Razlog: Bleščilo, ki ga nanašate s čopičem, je uporabno samo šest mesecev, tisti v tubi pa vsaj leto dni.

Čopiči za ličila

Zamenjajte: od enega do pet let

čopiči za ličila

Razlog: Čopiči imajo lahko dolg rok trajanja, kar je odvisno od tega, kako kakovostni so in kako pogosto jih operete. Kakovostne krtače lahko trajajo več let! Ščetke bi morali umiti vsak dan, če jih uporabljate dnevno. Čiste ščetke bodo pomagale vašim ličilom in drugim izdelkom, da bodo imeli daljši rok trajanja.

Gobice za ličila

Zamenjajte: vsaj enkrat na mesec

Razlog: Če ste res natančni pri čiščenju gobic za nanašanje ličil, potem lahko trajajo tudi do enega meseca. V nasprotnem primeru jih vrzite po vsaki uporabi. Na srečo so gobice precej poceni in dostopne v večini drogerij.

Lak za nohte

Zamenjajte: po letu dni

lak za nohte

Razlog: Kemikalije v laku za nohte se po letu dni razgradijo, poleg tega pa barva začne rumeneti, lak postane gostejši in se ga težko nanaša. Če imate svoj najljubši odtenek in vas je strah, da ga čez leto dni ne bo več mogoče kupiti, potem jih kupite več, a jih ne odpirajte hkrati.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri