Kvas za osvežitev obraza – 4 recepti za maske

16. 4. 2017 | Vir: liza.aktivni.si
Deli
Kvas za osvežitev obraza – 4 recepti za maske (foto: profimedia)
profimedia

Maska za obraz, ki vsebuje kvas, res neverjetno napne kožo na obrazu. Morda bi jo lahko poimenovali kar »čudežna maska«, saj je njeno delovanje res učinkovito.

Kvas vsebuje veliko vitamina C in B, ki v kombinaciji z drugimi vitamini zgladijo kožo in poenotijo barvo polti, hkrati pa kožo tudi omehčajo. Kvas je sestavina, ki jo lahko najdemo skorajda v vsakem gospodinjstvu, saj ga pogosto uporabljamo za peko. Hkrati pa gre za poceni kozmetično sredstvo, ki ga lahko uporabimo v lepotne namene.

Predstavljamo vam štiri preproste recepte za maske za različne tipe kože – po njih se boste počutili kot prerojeni.

1 Hranljiva maska s kvasom za suho kožo

Sestavine:

  • 1 žlička medu
  • 1 žlica moke
  • 20 g svežega kvasa
  • 2 žlici mleka

Priprava:

Med, moko in kvas temeljito zmešate. Dodajte segreto mleko in mešajte, dokler ne dobite enotno maso. Nanesite jo na obraz in pustite delovati približno 20 minut. Potem masko izperite s toplo vodo.

2 Kvasova maska za mastno kožo

Sestavine:

  • ½ jogurta v lončku
  • 20 g svežega kvasa

Priprava:

Jogurt in kvas dobro zmešajte in nanesite na čisti obraz. Po približno 20 minutah se bo maska posušila. Obraz izperite s toplo vodo.

3 Kvasova maska za nečisto kožo

Sestavine:

  • 20 g kvasa
  • 1 dcl tople vode

Kvas raztopite v vodi in dobro premešajte, da dobite homogeno maso. Nanesite jo na očiščen obraz in pustite delovati, dokler se maska ne posuši. Izperite jo s hladno vodo. Koža na obrazu bo osvežena in očiščena.

4 Kvasova maska za normalno kožo

Sestavine:

  • 30 g kvasa
  • 2 žlici toplega mleka

Zmešamo kvas in mleko, dokler ne dobimo gladko maso. Nanesemo jo na obraz, pustimo jo delovati približno 15 minut, potem pa jo temeljito izperemo s toplo vodo.

Vsekakor pa z maskami ne gre pretiravati – najboljše bo, če si jo pripravite enkrat do dvakrat tedensko.

Novo na Metroplay: Kako hitro in enostavno pripraviti uravnotežen obrok? | Žana Hrastovšek