nosecnica

V počastitev mednarodnemu tednu doul - obporodnih spremljevalk - pripravljajo pri Materinskih krogih brezplačne delavnice in dogodke za Mame vseh vrst.

Porod kot obred prehoda

Kje: OŠ Prežihovega Voranca, Prežihova ulica 8, Ljubljana

Kdaj: torek, 24. marec ob 16.00 do približno 20.00

Informacije in prijave: ana@rdecisotor.com ali 068 16 41 60

Tema tokratnega srečanja bo porod kot obred prehoda. Govorile boste o vseh nebesednih simbolnih sporočilih, ki jih je deležna nosečnica ali ženska v plodnem obdobju s strani družbe, medicinskega sistema, družine in o tem, kakšno podobo ženskosti, ženskega telesa in ženske psihe nam predajajo ta sporočila. Ukvarjale se boste z dejanskimi notranjimi preobrazbami ob vstopu v materinstvu in razmišljale o tem, kako lahko z ozaveščanjem teh nezavednih, simbolnih, kolektivnih ritualov ustvarimo obred prehoda, kot si ga želimo in zaslužimo.

"Moj porod je bil ekstatičen, romantičen in navdušujoč. To je bil obred iniciacije, fizično in duhovno izkustvo. Lahko rečem, da sem skozi porod spoznala svojo duhovnost in dovolila tem aspektu, da se pokaže v mojem življenju." Elena Skoko

Med porodom se ne rodi le otrok, ampak tudi Mama. Včasih so prehod poroda praznovali s posebnimi obredi. Raziskovali boste notranje preobrazbe, ki se dogajajo v ženskah, ko gredo skozi izkušnjo poroda in materinstva. Ozaveščali in priznavali boste te preobrazbe! Porodu boste povrnile dostojanstvo; prav tako materinstvu. In raziskale starodavne obrede poroda – Blessingway (obred materinstva) in obred zapiranja kosti po porodu. Predvsem pa boste raziskovale svoje občutke do prehoda poroda in tkale svojo zgodbo integracije te nove vloge v svoje življenje.

O Materinskih krogih

Materinski krogi v Rdečem Šotoru so namenjenim vsem Mamam. Kaj pomeni vsem Mamam? V Rdečem Šotoru gojijo zavedanja, da Mama ni le ženska, ki je rodila otroka. Mama je lahko: ženska, ki je začutila klic materinstva in se vse bolj spogleduje z idejo spočetja. Je ženska, v kateri se prebuja "materinski instinkt", ženska, ki čuti, da bo kmalu postala mama ali pa načrtuje zavestno spočetje; Mama je lahko ženska, ki je že noseča in je tako fizično, kot psihološko in duhovno že globoko in poglobljeno v procesu priprave na materinstvo. Je ženska, ki si želi svoj proces ozavestiti in se na bodočo izkušnjo čimbolje pripraviti; Mama je lahko ženska, ki že ima svoje otroke v naročju, a se morda do zdaj ni nikoli zavestno poglobila v svojo ženstveno izkušnjo materinstva in bi se rada Materinskemu krogu pridružila, da ozavesti svoje potovanje, mu da nov pomen in se poglobi v refleksijo svoje izkušnje materinstva do zdaj.

Narava materinskih krogov je srčno druženje žensk, ki si stojijo ob strani na poti rasti in razvoja skozi izkušnjo materinstva. V krogih beremo in delimo pozitivne porodne zgodbe, delimo svoje izkušnje in občutke, raziskujemo preteklost in starodavna znanja ter izročila glede materinstva, se skozi umiritev povezujemo z modrostjo svojega telesa in svojim otročkom ter predvsem tkemo svojo osebno zgodbo materinstva! V današnji dobi poplave informacij in takšnih in drugačnih pogledov in praks je najpomembnejše, da vzpostavimo trden stik s sabo, svojo intuicijo in notranjim védenjem in s pomočjo verodostojnih informacij in srčne podpore sprejmemo odločitve, ki so v sozvočju z modrostjo našega telesa, srca in uma.

www.rdecisotor.com

Sorodni članki

Materinski krogi

Materinski krogi v Rdečem Šotoru so namenjeni vsem Mamam. Kaj pomeni vsem Mamam?

Priprave na porod v Rdečem šotoru

V naši družbi je porod včasih zreduciran le na medicinski dogodek, vendar je porod veliko več kot to.

Brezplačna delavnica: Pomen prepričanj in pričakovanj pri porodni izkušnji

V čast svetovnemu tednu doul - obporodnih spremljevalk - pri Materinskih krogih v Rdečem Šotoru pripravljajo brezplačne dogodke in delavnice za Mame vseh vrst. Vabljeni na brezplačno delavnico...
Najbolj brane vsebine

7 ajurvedskih nasvetov za hujšanje in dobro počutje

Larissa Hall Carlson, učiteljica joge in specialistka za ajurvedo, ponuja 7 ajurvedskih nasvetov, da boste (po praznikih) lažje telo spet spravili v staro stanje in poskrbeli za dobro počutje.
Več...

Hujšanje ne bo uspešno, če ne boste poskrbeli za 5 pomembnih stvari

Medtem ko se osredotočate na željo po izgubi kilogramov, pozabljate na pomembne stvari, ki vas lahko vrnejo na staro pot.
Več...

7 vprašanj, ki si jih zastavite, če težko zaspite

Vsak večer ista zgodba – pred televizorjem ali ob knjigi začnete kinkati. Včasih vas preko dneva nakopičena utrujenost ujame že pri večerji. Odpravite se v posteljo … In potem ste nenadoma popolnoma budni.
Več...

Najslabši nasveti glede prehrane po mnenju nutricionistov

Kadar se lotite diete ali pa se zgolj skušate prehranjevati bolj zdravo, verjetno dobite na tone nasvetov od prijateljev, družinskih članov in neznancev v spletu, ki z gotovostjo trdijo, da imajo prav. Zbrali smo nekaj pogostih napak, ki jim ne verjemite in jih ne izvajajte. 
Več...

5 stvari, ki jih morate vedeti, če bi radi hitro shujšali

Na trgu je ogromno izdelkov, ki pri preoblikovanju telesa obljubljajo takojšnje rezultate. In potem so tu še hitre, predvsem pa stroge diete. Pa je res mogoče zdravo izgubiti konkretno količino kilogramov v zelo kratkem času in potem to težo tudi obrdžati?
Več...

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri