nasmeh-sreca-zenska

Prava sreča in pozitivnost pride z vsakodnevnimi dejanji, z majhnimi koraki in z našo notranjo naravnanostjo. Ni lahek podvig, a je mogoč. Poglejmo si, kako. 

Pozitivni in nasmejani ljudje ...  
1. Razmišljajo s srcem

Ne rešujejo težav s pretiranim analiziranjem, z zaskrbljenostjo in ne podlegajo stresu. Srečni ljudje poslušajo glas srca, svoje občutke oz. intuicijo. 

2. Ljubijo proces 

Resnično srečni ljudje razumejo, da je bistvo v potovanju, v procesu, ki nas vodi do cilja. Vedo, da je tukaj in zdaj naš najpomembnejši del življenja.

3. Zanima jih neznano

Namesto da se bojijo neznanega ali da jih skrbi, kaj se bo zgodilo, se pozitivni ljudje osredotočajo na to, kar si želijo in se prepuščajo naravnemu toku življenja. 

4. Energijo vlagajo v ljubezen, ne v strah 

Izbirajo ljubeznive misli namesto reakcij, ki temeljijo na strahu. 

5. Oprostijo sebi in drugim 

Pokažejo ljubezen tudi ljudem, ki jih razočarajo. Ko zmoremo oprostiti sebi in drugim, lahko zares začutimo notranji mir. 

6. Spreminjajo svoj način razmišljanja

Srečni ljudje se vedno razvijajo, spreminjajo in gredo naprej. Ne držijo se ustaljenih vzorcev. Spreminjajo svoj način razmišljanja, svoje delo in hobije, spreminjajo svoje odnose in svoje delovanje v njih, zamenjajo kraj bivanja ali karkoli pač čutijo v sebi, da je potrebno. 

7. Dovolijo, da stvari in ljudje odidejo

Dovolijo, da situacije ali ljudje, ki jih "vlečejo nazaj", odidejo iz njihovih življenj. Ne bojijo se zaključkov in sprememb. Obkrožijo se z ljudmi, ki verjamejo v njih. 

8. Zavedajo se pomembnosti družine in prijateljev 

Na koncu pa se zavedajo, da je najbolj pomembno, da imamo nekoga radi, da se podpiramo in si medsebojno pomagamo. Tako lahko zares zaživimo izpolnjeno življenje. 

Prirejeno po: minimagazin.info

Sorodni članki

Pot do osebne sreče

Ko se poglobimo v svojo notranjost, se vprašajmo, kaj nas res osrečuje tako, da svoje sreče ne skrivamo pred drugimi? Kaj je tisto, kar nas ločuje od časov, ko smo bili nezadovoljni sami s...

Ali obstaja razlika med 'odpustiti' in 'oprostiti'?

Kakšna je razlika med pojmoma odpustiti in oprostiti? Nekaj časa nisem vedela niti sama, nato pa sem začela o tem bolj poglobljeno razmišljati.

Te 3 stvari morate razčistiti s seboj, ko končate razmerje

Konec razmerja? Pozabite nanj/nanjo, oprostite sebi!
Najbolj brane vsebine

6 zdravilnih lastnosti kakija

Kaki je prava mala zakladnica hranilnih in zdravih sestavin. Poglejmo si, na kaj vse blagodejno vpliva. 
Več...

25 neverjetnih učinkov tibetanskih vaj na telo in duha

Ljudje iz različnih starostnih skupin, ki so vsaj en mesec izvajali tibetanske vaje, pričajo o presunljivih rezultatih. Poskusite z vajami tudi vi in doživite izboljšanje na nivoju telesne gibčnosti, zdravja, notranjega miru in življenjske energije.
Več...

Jesenski okusi: Polnjena in pečena jabolka

Ko boste preizkusili naslednji recept, boste oboževali jabolka. Sladica je primerna tudi za jesenske zabave ali le kot sladek prigrizek na deževen dan.
Več...

Če opazite naslednje znake, je z vašim črevesjem (verjetno) nekaj narobe

Z nezdravim črevesjem povezujemo nekatere znake, ki ste jih verjetno pripisali čemu drugemu. Preverite, ali jih imate.
Več...

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri