To bi morali narediti s prazno embalažo kečapa ali majoneze (nikar ne vrzite v smeti!)

5. 6. 2023
Deli
2 / 3
profimedia

Poletje pač ne more miniti brez kečapa in majoneze, in če že imate embalažo, jo reciklirajte in uporabite ponovno za drug namen. Ta trik bo všeč predvsem tistim, ki radi skrbite za okolje in iščete rešitve, kako bi sami naredili čim več za ta namen. 

Namesto da bi embalažo zavrgli, jo dobro umijte (najbolje v pomivalnem stroju) in naj postane vaša posoda za delanje palačink in drugih sladic!

Seveda lahko takšno posodo kupite, a zakaj bi to naredili, če že imate vse, kar potrebujete? Naredite maso za palačinke, odvijte zamašek in jo prelijte v posodo. Potem navijte zamašek in skozi manjšo luknjo v zamašku (ki jo običajno ima takšna embalaža), s katero ste prej dodajali kečap, iztisnite maso na vročo ponev. S tem se izognete neredu, ki nastane, ko želite maso odmeriti z zajemalko, maso pa boste ohranili tekočo, poleg tega boste odmerili natanko toliko, kot potrebujete. 

Ker z embalažo lahko natančneje nabrizgate maso, bodite kreativni in palačinke naredite v obliki preprostih oblik. Takšna tehnika je priročna za vse, ki imate otroke in jih želite vključiti v peko pačaličnk. Nereda bo veliko manj. 

Z embalažo lahko nabrizgate tudi piškote, kakšen napis na torti ali kaj drugega, kar potrebuje preciznejše delo. 

Imamo recept za najbolj puhaste palačinke! ➡️

Vir: thekitchn.com

Prisluhnite aktivni podkastu! 

Kineziologinji: "Če želimo poslušati svoje telo, ga moramo najprej res zelo dobro poznati"

Novo na Metroplay: Aljoša Bagola in Matej Šarc│1, 2, 3 ... bis! Podkast Slovenske filharmonije