Mesec zdravih slaščic

Iz petih sestavin ustvarite to čudovito osvežujočo kremasto sladico. Nato pa si jo privoščite kar iz kozarčka ali pa kot namaz. Odlično se poda palačinkam.

Sestavine:
  • pločevinka kokosove smetane (pribl. 400 ml)
  • 2 žlici naribane limonine lupinice
  • 1/2 skodelice (120 ml) limoninega soka
  • 2 žlici (14 g) jedilnega škroba (arrowroot)
  • sladilo po lastni izbiri
Priprava:

Smetano vlijte v kozico, dodajte limonino lupinico, dobro premešajte in začnite segrevati.

V drugi posodi združite limonin sok in škrob. Limonin sok s škrobom med stalnim mešanjem počasi vlivajte v smetano. Na koncu dodajte še vaše izbrano sladilo. Dodajajte postopoma, dokler vam okus ne ustreza.

Smetana naj zelo počasi vre, med kuhanjem pa jo večkrat premešajte. Ko se zgosti, toploto še malenkost zmanjšajte. Segrevajte toliko časa, da dobite zelo gosto kremasto zmes.

Odstavite in preverite okus. Če je potrebno, dodajte še malo sladila ali limonine lupinice. In nato pustite počivati 15 minut.

Preden kremo vlijete v pripravljene kozarčke ali posodice, jo še enkrat premešajte. Pokrijte s prozorno folijo in postavite v hladilnik za 5-6 ur oz. najbolje čez noč.

Namig 1: če ne želite, da se po vrhu naredi skorjica, pokrijte tako, da se bo folija dotikala 'skute'.

Namig 2: kokosovo smetano lahko zamenjate tudi s polnomastnim kokosovim mlekom, vendar potem 'skuta' ne bo tako gosta in kremasta. Lahko pa dodate več škroba.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri