Nasvet za malčke: Mehka ščetka in nežna pasta

Otrokovi zobje so bolj občutljivi kot zobje odraslih, zato je potrebna uporaba prave zobne ščetke in zobne paste.

Video: Dve (zabavni) minuti za zdrave zobe

Pomembno je, da si tako kot odrasli, tudi otroci pravilno in temeljito umivajo zobe vsaj dve minuti. To pomaga pri odstranjevanju zobnih oblog...

Preprečevanje kariesa pri otrocih

Slabo zdravje ustne votline ne povzroča le bolečine, negativno vpliva tudi na kakovost življenja, na samozavest, sposobnost prehranjevanja...

Napačna prepričanja o negi otroških zob

Da bi čim prej usvojili dobro prakso in najbolje poskrbeli za zobe vašega malčka, je treba najprej ločiti pravilna prepričanja od napačnih.

Aquafresh: video vodič za pravilno ščetkanje vaših zob!

Le zdrav nasmeh je lahko lep nasmeh. Da pa bi bil vaš nasmeh v zares zdrav, lahko poskrbi le pravilna ustna higiena.

Se pri umivanju zob radi zabavate?

Ali pa je vaš malček še vedno mali bojevnik, ko primete ščetko v roke? Skupaj zapojte pesmico, naj postane ščetkanje zabavna igra.

Nasveti za pridno ščetkanje

Za zdrav nasmeh je treba skrbeti že od prvih mlečnih zob dalje. Predvsem pa je pomembno, da se malček ščetkanja navadi in mu postane zabavno. Kako...

Iščemo naj nasvet za nego otroških zob

Da bo prvo ščetkanje bolj zabavno ... Vabimo vse starše, da nam zaupate svoje 'skrivnosti' za nego otroških zob. Najbolj kreativne bomo nagradili!

Do zdravih zob od malih nog

Čeprav bodo mlečni zobje sčasoma izpadli, je za zdrav nasmeh treba skrbeti že od prvih mlečnih zob dalje. Starši morajo poskrbeti za redno ščetkanje zob, seveda s pravo izbiro ščetke in zobne paste. Predvsem pa je pomembno, da se malček ščetkanja navadi in mu postane zabavno.

Strah pred zobozdravnikom

Skoraj ga ni junaka, ki bi z veseljem obiskal zobozdravstveno ordinacijo. Morebitnim težavam z zobmi pa se lahko v večini izognete ali jih vsaj pravočasno preprečite z rednimi obiski zobozdravnika. Enako velja za otroke in odrasle.

Kaj storiti, ko si otrok izbije zob?

Travmatske poškodbe zobnih tkiv in okolnih struktur so danes vse pogostejše. Najpogostejše so pri otrocih, starih od enega do treh let, ki imajo še mlečne zobe, ter med osmim in enajstim letom starosti pri stalnem zobovju. Kako pa naj starš ravna, ko si otrok zbije zob?

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri