abo-ngalonkulu-68397-unsplash_PVDLPUs

Kakšna je razlika med slabimi in zgolj preveč zaposlenimi prijatelji? 

Ljudje smo danes v večini prezaposleni, igramo različne vloge – smo delavci, starši, partnerji, otroci itd. in včasih nam resnično zmanjka časa, da bi bili zares dobri prijatelji. Pozabimo poklicati nazaj ali odpisati. Ne zato, ker ne bi hoteli poklicati nazaj ali ker se ne želimo pogovarjati z nekom, ampak enostavno, ker smo prezaposleni. Zaposleni z življenjem, z materinstvom, s službo in poslom, študijem ...

Zato si poglejmo razliko med prijatelji, ki so slabi prijatelji in tistimi, ki so dandanes (žal) enostavno preveč zaposleni.

1. Zaposlen prijatelj določi čas, slab prijatelj ni nikoli na voljo

Zaposlen prijatelj bo pogledal svoj urnik, morda morate biti z njim malce bolj potrpežljivi in čakati dlje časa, da najdete skupen termin, a ga boste našli. Slab prijatelj ne bo prav nikoli našel časa, ko bi se lahko srečali.

2. Zaposlen prijatelj zamudi na vašo zabavo, slab prijatelj ne pride nikoli

Zaposlen prijatelj bo prišel na dogodke, ki so vam pomembni: rojstni dan, rojstvo otroka, otvoritve ali katerakoli skupna tradicija, ki jo imate. Morda bo prišel pozno ali pa bo odšel hitro, a bo prišel, tudi če le za kratek čas. Slab prijatelj pa ne bo prišel in bo vedno poln izgovorov.

3. Zaposlen prijatelj vas še vedno spodbuja, slab prijatelj vas želi spreminjati

Zaposlen prijatelj vam kljub temu, da nima veliko časa, nudi podporo in pomoč, ko jo potrebujete. Slab prijatelj bo izpostavljal vaše napake, kako bi morali in kako ne.

4. Zaposlen prijatelj odpiše, slab prijatelj samo prebere sporočilo

Zaposlen prijatelj morda odpiše šele čez nekaj dni, vendar odpiše. Slab prijatelj bo odpisal, ko bo potreboval nekaj od vas oz. vašo uslugo.

5. Zaposlen prijatelj je še vedno zvest, slab prijatelj vas ogovarja

Zaposlen prijatelj se ne bo zarotil proti vam samo zato, ker se ne slišite vsak dan. Slab prijatelj pa govori več o vas kot z vami.

Zaposlen prijatelj je hvaležen za vsak trenutek z vami, čeprav je morda redek. Izbiratje prijatelje pozorno in ne bodite preveč zahtevni do prijateljev, ki so resnično zaposleni, a kljub temu zelo dobri prijatelji!

Po navdihu: thoughtcatalog.com

Preberite si še: Smučate? Upoštevajte teh 19 nasvetov! 

Sorodni članki
None

Inventura prijateljstva

Od nas in od življenjskih naključij je odvisno, ali prijateljstva preživijo.
None

Punca izgubljena ...

. . ne vrne se nobena.

5 načinov, kako premagati največje mentalne ovire pri vadbi

Običajno je največja ovira, ki preprečuje, da bi dosegali boljše rezultate, le v vaši glavi. Znebite se teh izgovorov in začnite uživati v gibanju.
Najbolj brane vsebine

7 ajurvedskih nasvetov za hujšanje in dobro počutje

Larissa Hall Carlson, učiteljica joge in specialistka za ajurvedo, ponuja 7 ajurvedskih nasvetov, da boste (po praznikih) lažje telo spet spravili v staro stanje in poskrbeli za dobro počutje.
Več...

Hujšanje ne bo uspešno, če ne boste poskrbeli za 5 pomembnih stvari

Medtem ko se osredotočate na željo po izgubi kilogramov, pozabljate na pomembne stvari, ki vas lahko vrnejo na staro pot.
Več...

7 vprašanj, ki si jih zastavite, če težko zaspite

Vsak večer ista zgodba – pred televizorjem ali ob knjigi začnete kinkati. Včasih vas preko dneva nakopičena utrujenost ujame že pri večerji. Odpravite se v posteljo … In potem ste nenadoma popolnoma budni.
Več...

Najslabši nasveti glede prehrane po mnenju nutricionistov

Kadar se lotite diete ali pa se zgolj skušate prehranjevati bolj zdravo, verjetno dobite na tone nasvetov od prijateljev, družinskih članov in neznancev v spletu, ki z gotovostjo trdijo, da imajo prav. Zbrali smo nekaj pogostih napak, ki jim ne verjemite in jih ne izvajajte. 
Več...

5 stvari, ki jih morate vedeti, če bi radi hitro shujšali

Na trgu je ogromno izdelkov, ki pri preoblikovanju telesa obljubljajo takojšnje rezultate. In potem so tu še hitre, predvsem pa stroge diete. Pa je res mogoče zdravo izgubiti konkretno količino kilogramov v zelo kratkem času in potem to težo tudi obrdžati?
Več...

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri