10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
Modrosti naših babic: vlaganje v kozarce in pripravljanje ozimnice
Modrosti naših babic: vlaganje v kozarce in pripravljanje ozimnice
6 znakov, da ste izjemno občutljiva duša
6 znakov, da ste izjemno občutljiva duša

Imate radi presenečenja?

Imate radi presenečenja? (foto: Profimedia) Profimedia
29. 1. 2018 Vir: liza.aktivni.si

So in smo. Različni. Se dopolnjujemo ali smo si nasprot(n)i. Sodelujemo ali se umaknemo in gremo drugim izzivom naproti, tistim, ki jih sami načrtujemo, in/ali tistim, ki nas presenetijo, medtem ko načrtujemo prve.

Imate radi presenečenja? Pa ne samo v rdeči nogavici in pod novoletno jelko ali za rojstni dan, tudi tista drobna, ki popestrijo vsakdan, ko vas recimo nekdo sredi dneva povabi na kavo čez eno uro ali celo prej? Znate spustiti vse iz rok, se razveseliti ali za vas takrat malo manj prijetno povabilo spremeniti v sproščeno in pozitivno?

Tudi v tem smo si različni. Eni smo pripravljeni na presenečenja ali jih imamo celo radi, ker nas delajo še bolj žive, drugi pa se bolj varno počutijo, če vedo vse podrobnosti že vnaprej.

Spomnim se gospe, ki jo je želel presenetiti njen partner. Do zadnjega koraka ni vedela, kaj bo, zakaj je tisti petek popoldne tako skrivnosten, celo jezna je bila nanj. Pozneje je povedala, da če bi morala narediti samo še nekaj korakov več, bi se obrnila in se sama na štop odpeljala domov. K sreči jih ni bilo, več korakov, se je morala pač prepustiti. Ampak ji ni bilo žal, nasprotno, uživala je!

Jaz pa … Pred nekaj dnevi, na megleno in tiho popoldne pozvoni telefon. Pogledam na zaslon in na njem ime mlade prijateljice, ki me že zelo dolgo ni poklicala. Le kaj bi lahko bilo, se vprašam. Seveda je vedela, da bom presenečena! Kot je tudi vedela, da bom pripravljena biti 'točka v darilu', ki ga je skupaj s sestro in bratom pripravljala mami za rojstni dan. Dobro jo je poslušala zadnje čase, takoj je ugotovila, da ji manjka ženska družba.

So pa tudi ljudje, ki darilo sicer sprejmejo, toda brez vsakih čustev. Spravijo ga v predal, če ga lahko tja stlačijo, ali nekam, kjer se verjetno nabirajo še druga darila, ker enostavno ne vedo, kaj bi z njimi. So tako navajeni na vse staro, kar jih obdaja, da jim je vse novo tuje, in živijo v svojem svetu naprej. Ali pa so celo užaljeni in se sprašujejo: "Le kaj naj zdaj to pomeni, le zakaj sem dobil/a prav to, kaj mi hoče on/a povedati s tem …?!"

Zato … dobro je vedeti, za koga pripravljamo presenečenje in kakšno, ni ga vsak pripravljen sprejeti tako, kot želimo mi.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri