tek-s-psom

Študije pravijo, da so lastniki psov bolj pridni za gibanje, so praviloma tudi bolj zdravi in v boljši kondiciji.

Univerza Michigan State University je nedavno predstavila rezultate, da je kar 34 odstotkov več možnosti, da bodo pasji lastniki pod streho spravili priporočenih 150 minut gibanja na teden kot tisti brez ljubljenčkov.

Strokovnjaki pravijo, da te pes enostavno prisili k več gibanja. Človek ne razmišlja toliko o tem, kako trpi med na primer tekom ali hojo, saj je zadovoljen, ko gleda svojega srečnega psa. Ko se človek poveže s psom, se dvigne raven endrofinov in pade raven stresa, zato ima telo več energije za gibanje.

Gibaš, izgubljaš

Raziskave celo kažejo, da se lastniki psov niti ne zavedajo, koliko se gibajo, saj sprehoda s svojim ljubljenčkom niti ne štejejo za tek. A hitra hoja s psom niti ni tako nepomembna, saj človek tako v 20 minutah porabi tudi do 68 kalorij. Ena od raziskav je celo pokazala, da so pretežki ljudje ob rednih sprehodih s svojim psom v letu dni izgubili več kot 6 kilogramov.

Čista energija

Zagotovo ne boste našli trening partnerja, ki bi raje tekel kot psi. In seveda je lahko vse to navdušenje zelo nalezljivo. Ena od avstralskih študij je pokazal, da lastniki psov veliko lažje najdejo luknje za gibanje v svojih urnikih kot drugi. Pes je namreč vedno pripravljen na akcijo in vsak, ki ima rad svojega psa, mu to seveda težko odreče. Dva trening partnerja drug drugega hitro prepričata, da je slab dan za tek, pes praktično nima slabega dne, on gre vedno lahko na sprehod in tek.

Naj vas vodi

Imate cilj? No, zdaj ste našli svojega trenerja in motivatorja. Psi so bitja navad in zato vam bodo pomagali, da se držite načrtovanega treninga. Pes je čudovit trener, saj drži tempo, zato mu sledite. Sami si sploh ne znate predstavljati, kolikokrat vam pade tempo, ker začnete nekaj razmišljati.

Fit s psom

Na spletni strani www.fit-s-psom.si boste našli vse podatke, kako se pridružiti skupini ljudi, ki trenirajo skupaj s svojimi ljubljenčki. V ponudbi imajo prav vse od teka, fitnesa do sprehodov s psom. Delujejo na treh lokacijah – v Ljubljani, Mariboru in Novi Gorici.

1 kalorija (cal) = 4,1868 džula (J)*
* Džul ali joule je enota za delo in energijo v mednarodnem sistemu enot SI, zanjo se uporablja oznaka J.

Sorodni članki

Najboljši motivatorji

Potrebujete dodatno motivacijo? Glasba med vadbo ali tekom je odličen motivator. Tud vadba s prijateljico. A tokrat imamo v mislih nekaj drugega.

4 razlogi, zakaj so psi odlični prijatelji za vadbo

Če ste lastnik kosmatinca na štirih nogah, imate veliko možnosti, da še izboljšate svoje treninge in čas hkrati preživite z njim. Preverite, zakaj so psi odlični prijatelji za…

S hojo do vitkosti in zdravja

Večina rekreativnih dejavnosti, ki bodo vrnile veselje in razgibanost v vaše življenje, predvsem pa zadovoljstvo s tem, da končno nekaj storite tudi zase, stane nič ali pa…

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri