Aromatični ramsteaki

1. 12. 2013 | Vir: liza.aktivni.si
Deli
Aromatični ramsteaki (foto: foodstock photo)
foodstock photo

Zraven pa še slastni šampinjoni

Za 4 osebe potrebujete

  • 1 žlico instant kave
  • 1 žličko kakava v prahu
  • 1 žličko rjavega sladkorja
  • 1 ščepec kajenskega popra
  • sol, poper
  • 4 ramsteake (po približno 150 g)
  • 2 žlici oljčnega olja
  • 125 g šampinjonov
  • 1 čebulo
  • 100 g smetane
  • 200 ml juhe

Priprava

Pečico segrejte na 200 stopinj (ventilatorsko na 180 stopinj). Zmešajte kavo, kakav, sladkor in začimbe. Steake oplaknite, jih osušite in z obeh strani natrite z mešanico.

V ponvi segrejte olje in na njem steake pecite z vsake strani po 1 minuto. Nato jih položite v plitev pekač in jih 6 minut pecite še v pečici. Po treh minutah jih obrnite. Meso nato pokrijte z aluminijasto folijo in ga pustite počivati pri sobni temperaturi.

Gobe očistite in jih zrežite na majhne koščke. Čebulo olupite, jo zrežite na kocke in jo stekleno popražite na 1 žlici olja. Dodajte gobe in jih med stalnim mešanjem pecite približno 5 minut. Dodajte smetano in juho, malce pokuhajte in omako začinite. Gobovo omako postrezite s steaki.

Čas priprave: približno 40 minut.

Na osebo: približno 330 kcal, beljakovine: 35 g, maščobe: 20 g, ogljikovi hidrati: 3 g.

Novo na Metroplay: Kako hitro in enostavno pripraviti uravnotežen obrok? | Žana Hrastovšek