Okusno in poceni: Beljakovinska solata, ki jo boste pripravili že v pičlih 15 minutah

14. 9. 2023
Deli
Okusno in poceni: Beljakovinska solata, ki jo boste pripravili že v pičlih 15 minutah (foto: Profimedia)
Profimedia

Če neradi veliko časa preživite v kuhinji ali pa ste na splošno ljubitelji slastnih jedi, katerih priprava vam ne vzame cele večnosti časa, je to recept, ki je kot nalašč za vas.

Beljakovinska poslastica, katere glavna sestavina so kuhana jajca, so hitro termično obdelana, ter tudi bogata s hranili, saj se v 100 gramih kuhanih jajc nahaja približno 13 gramov beljakovin. To je vsekakor odlična novica za tiste, ki želite biti čim dlje siti.  

Da pa bo beljakovinska solata z jajci čim bolj okusna, boste kuhana jajca združili z drobno narezanimi stebli zelene in škrlatno čebulo, ter začinili z malo majoneze, jogurta in gorčice. Če želite, lahko pripravljeno beljakovinsko solato postrežete tudi med dvema rezinama kruha kot sendvič ali jo zvijete v tortiljo z dodatno zelenjavo.

Pa pojdimo k receptu, ki vam bo vzel približno 15 minut časa.   

Sestavine za solato iz kuhanih jajc (za eno osebo):   

  • 3 jajca
  • 50 g jogurta 
  • 1 žlica majoneze  
  • 1 palčka zelene  
  • ½ čajne žličke gorčice 
  • ½ čebule 
  • Sol in poper po želji 

Priprava:   

Pripravite trdo kuhana jajca, torej kuhajte jih 10 do 12 minut v vroči vodi. Nato jih olupite jih in narežite na manjše kose. Čebulo in steblo zelene narežite na manjše koščke in zmešajte s koščki kuhanih jajc.   

V veliki skledi zmešajo jogurt, majonezo, gorčico, sol in poper. V skledo z omako dodajte kuhana jajca, zeleno in čebulo ter vse še enkrat dobro premešajte. Pripravljeno solato zaužijte takoj ali pa jo pred serviranjem za nekaj časa postavite v hladilnik.

Dober tek!   

Vir: zadovoljna.dnevnik.hr

Morda bi vas zanimalo tudi:

Je hrana na naših policah, sploh varna?

V epizodi Aktivni podkasta gostimo Zalo Mlinšek, mag. inž. prehrane. S svojim znanjem Zala številnim pomaga pripravljati bolj zdrave in hranljive obroke, tokrat pa smo se z njo pogovarjali o varnosti živil, ki so na naših policah.

Kdaj lahko rečemo, da je živilo varno? Kaj pomenijo različne oznake na artiklih? Kaj so aditivi v živilih? Kako je z gensko spremenjenimi organizmi? Vse to in še več v tokratni epizodi!

Pogovoru prisluhnite tukaj:

Novo na Metroplay: Kako hitro in enostavno pripraviti uravnotežen obrok? | Žana Hrastovšek