10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
Modrosti naših babic: vlaganje v kozarce in pripravljanje ozimnice
Modrosti naših babic: vlaganje v kozarce in pripravljanje ozimnice
6 znakov, da ste izjemno občutljiva duša
6 znakov, da ste izjemno občutljiva duša

Beluši s špinačno rižoto

10. 5. 2013 Vir: liza.aktivni.si

Beluši so super zdravi in okusni! Čudovit špinačni recept. 

Za 4 osebe potrebujete

• 3 žlice olivnega olja

• 1 čebulo

• 500 g riža za rižoto

• 100 ml belega vina

• 2 l juhe

• 250 g zamrznjene zmlete špinače

• 500 g belušev

• sol, poper

• 200 g parmezana v kosu

Priprava

Čebulo olupite, sesekljajte in jo popražite na 2 žlicah olja. Dodajte riž in ga popražite. Prilijte vino in ga med mešanjem povrite. Po zajemalkah prilivajte juho in riž med mešanjem kuhajte približno 20 minut. Medtem odtalite špinačo.

Beluše olupite in jim porežite olesenele konce. Stebla poševno narežite na debele rezine. Beluše popecite na preostalem olju in jih začinite. Rižoti primešajte odtaljeno špinačo in jo po okusu še začinite s soljo in poprom. Polovico parmezana na drobno naribajte in ga vmešajte v rižoto. Preostali parmezan naribajte na oblance. Rižoto postrezite z beluši in jih posujte z oblanci parmezana.

Čas priprave: približno 30 minut.

Na kos: približno 820 kcal, beljakovine: 32 g, maščobe: 28 g, ogljikovi hidrati: 104 g.

Preveri še recept za špinačne njoke z jurčki.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri