Biskvitne omlete z jagodami

20. 6. 2017 | Vir: liza.aktivni.si
Deli
Biskvitne omlete z jagodami (foto: Profimedia)
Profimedia

Poletje nas razveseljuje tudi s sadnimi in sočnimi sladicami.

Tokrat vam predstavljamo recept za okusne biskvitne omlete z jagodami.

Za 4 osebe potrebujete:

  • 2 majhni jajci
  • ščepec soli
  • 80 g drobno mletega sladkorja
  • 60 g moke
  • 2 žlici škroba
  • 2 žlici vode

Za nadev:

  • 250 ml smetane
  • pest jagod
  • 1 vaniljev sladkor

Priprava:

1 Na papir za peko narišite 4 kroge, s premerom 12 cm, in papir položite v pekač. Ločite rumenjake od beljakov. Beljaka stepite s ščepcem soli. Rumenjaka penasto stepite s sladkorjem. Dodajte moko s škrobom, malo vode in na koncu počasi primešajte še sneg beljakov.

2 Testo porazdelite po 4 krogih in ga enakomerno pogladite. Omlete 8 minut pecite v pečici, segreti na 200 stopinj. Robovi ne smejo porjaveti. Pekač vzemite iz pečice in prekrijte omlete s kuhinjsko krpo ter jih prevrnite na delovno površino. Previdno odstranite papir in še vroče omlete oblijte okoli valjarja.

3 Štiri jagode prihranite za pozneje, preostale pa zmečkajte z vilicami. Smetani dodajte vaniljev sladkor in jo čvrsto stepite. Previdno primešajte zmečkane jagode. Ohlajene omlete napolnite s pripravljenim nadevom in jih okrasite s preostalimi jagodami. 

Novo na Metroplay: Kako hitro in enostavno pripraviti uravnotežen obrok? | Žana Hrastovšek