To so astrološka znamenja, ki se bojijo ponovno ljubiti
To so astrološka znamenja, ki se bojijo ponovno ljubiti
Najlepše kolesarske poti v Sloveniji
Najlepše kolesarske poti v Sloveniji
5 slastnih pudingov s chia semeni
5 slastnih pudingov s chia semeni

Borovničev marmorni kolač

Borovničev marmorni kolač (foto: Profimedia) Profimedia
15. 2. 2019 Vir: liza.aktivni.si

Marmorni kolač z borovnicami za piko na i...

Za 10 kosov potrebujete:

  • 200 g moke
  • 40 g praška za vaniljev puding
  • 1/2 zavitka pecilnega praška
  • 250 g masla
  • 4 jajca
  • 200 g drobno mletega sladkorja
  • maslo in moko za model
  • 20 g vaniljevega sladkorja
  • 50 ml mleka
  • 30 g kakava
  • 150 g borovnic
  • 200 g smetane
  • borovnice za okrasitev

Priprava:

1 Moko, prašek za puding in pecilni prašek presejte. Ločite rumenjake od beljakov. Maslo zmehčajte na sobni temperaturi. Penasto ga stepite s 100 g sladkorja, vaniljevim sladkorjem in rumenjaki. Beljakom dodajte preostali sladkor in jih stepite v trd sneg. Primešajte ga masleni jajčni kremi in nato dodajte še moko in mleko.

2 Eno tretjino testa dajte v drugo skledo in ji primešajte kakav.

3 Pravokotni model namastite in pomokajte. Vanj dajte svetlo testo in ga pogladite. Po dolžini ene strani razporedite borovnice, po dolžini druge pa temno testo. Vse skupaj premešajte z nabodalom, da dobite marmoriran učinek.

4 Kolač približno 50 minut pecite v pečici, segreti na 160 stopinj. Postrezite ga s stepeno smetano in okrasite z borovnicami.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri