To so astrološka znamenja, ki se bojijo ponovno ljubiti
To so astrološka znamenja, ki se bojijo ponovno ljubiti
Najlepše kolesarske poti v Sloveniji
Najlepše kolesarske poti v Sloveniji
3 preprosta pravila, kako se znebiti maščobe na trebuhu
3 preprosta pravila, kako se znebiti maščobe na trebuhu

Cezarjeva krompirjeva solata s piščancem

Cezarjeva krompirjeva solata s piščancem (foto: Profimedia) Profimedia
13. 5. 2018 Vir: liza.aktivni.si

Priprava je enostavna, rezultat pa nadvse okusen!

Za 4 osebe potrebujete:

  • 4 piščančja stegna
  • 1 žličko mlete paprike
  • 1 žličko mletega popra
  • 1 žličko mletega koriandra
  • sol
  • 30 g masla
  • 800 g majhnega krompirja z rdečo lupino
  • 1/2 glave solate Romaine
  • 4 rezine slanine

Za polivko:

  • 250 g kisle smetane
  • 100 g majoneze
  • 1 žličko pikantne gorčice
  • 1 žlico limonine lupinice
  • 1 strok česna
  • sol
  • 4 inčune
  • 30 g nastrganega parmezana

Priprava:

1 Meso natrite z mešanico začimb in soljo ter jih položite v pekač. Pokrijte ga in meso pustite stati 30 minut. Nato meso prelijte s stopljenim maslom in ga 35 minut pecite v pečici, segreti na 170 stopinj. Slanino zrežite na trakove in jih popecite.

2 Krompir dobro operite in ga skuhajte do mehkega. Po kuhanju ga odcedite in počakajte, da se ohladi. V tem času pripravite polivko. Zmešajte kislo smetano, gorčico in limonov sok. Posebej stepite česen, sol in inčune ter nato mešanico skupaj z nastrganim parmezanom dodajte kremi.

3 Krompirju primešajte solatne liste, dodajte pripravljeno polivko in previdno premešajte. Na koncu dodajte koščke mesa in popečeno slanino.

Foto: Profimedia

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri