ČOKOLADNA JAJČKA, ki jih lahko na hiter način pripravite kar sami (RECEPT)

7. 4. 2023
Deli
ČOKOLADNA JAJČKA, ki jih lahko na hiter način pripravite kar sami (RECEPT) (foto: Profimedia)
Profimedia

V prazničnem času je na trgovskih policah videti veliko čokoladnih jajčk. Če imate malce časa in želje, pa si lahko za spremembo čokoladna jajčka pripravite kar sami.

Recept za pripravo čokoladnih veganskih jajčk

Sestavine:   

  • ½ skodelice naravnega arašidovega masla
  • ¼ skodelice agavinega sirupa (ali podobnega sladila)
  • ½ čajne žličke ekstrakta vanilije
  • ¼ čajne žličke soli
  • 245 g veganske čokolade

Postopek:

V srednje veliki posodi zmešajte arašidovo maslo, agavin sirup, vanilijev ekstrakt in sol, da dobite kompaktno maso, ki se lahko zlahka zvije v kroglice. Če je testo presuho, dodajte še malo naravnega arašidovega masla.

Velik pekač obložite s peki papirjem. Vzemite približno 1 žlico testa z arašidovim maslom in ga zvaljajte v kroglico. Kroglico sploščite na debelino približno pol centimetra, jo s prsti stisnite v obliko jajca in jo položite na pripravljen pekač. Ponovite s preostalim testom iz arašidovega masla, da naredite približno 9 jajc iz arašidovega masla. Zamrznite za 30 minut.

V nadaljevanju eno po eno jajce s pomočjo vilice potopite v čokolado (ki ste jo prej stopili nad paro), da bo jajce enakomerno oblito. Počakajte, da odvečna čokolada odteče, nato jajce položite nazaj na pladenj, obložen s peki papirjem ali po želji na drugi pladenj. Ponovite z vsemi jajci.

Če vam je na koncu še ostalo kaj stopljene čokolade jo lahko za okras prelijete po jajcih ali pa jih po želji okrasite z drugačnim posipom. Jajca hladite v zamrzovalniku 30 minut oziroma dokler se čokolada ne strdi.  

Uživajte v čokoladni poslastici! 

Dodatni nasveti:

Priporoča se uporaba naravnega arašidovega masla, saj predelano vsebuje dodana olja, sladkorje in sol ter ni idealno za ta recept, saj bo nadev presladek in presuh.

Arašidovo maslo lahko zamenjate z najljubšim naravnim maslom iz oreščkov ali semen, kot so maslo iz indijskih oreščkov, mandljevo maslo ali maslo iz sončničnih semen.

Shranjevanje: V nepredušno zaprti posodi jih lahko hranite v hladilniku hranite do 2 tedna.

Prisluhite tudi podkastu z Borutom Pahorjem. 👇

Novo na Metroplay: Kako hitro in enostavno pripraviti uravnotežen obrok? | Žana Hrastovšek