10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
Modrosti naših babic: vlaganje v kozarce in pripravljanje ozimnice
Modrosti naših babic: vlaganje v kozarce in pripravljanje ozimnice
6 znakov, da ste izjemno občutljiva duša
6 znakov, da ste izjemno občutljiva duša

Čokoladne tortice

Čokoladne tortice (foto: Profimedia) Profimedia
30. 12. 2018 Vir: liza.aktivni.si

Ni praznikov brez sladice!

Za 24 tortic potrebujete:

Za čokolado:

  • 180 g 100-odstotne maščobe
  •  100 g sladkorja v prahu
  • 75 g kakava

Za kremo:

  • 100 g masla
  • 70 g sladkorja v prahu
  • 40 ml ruma
  • 250 g mletih orehov

Za okrasitev:

  • 100 g čokolade
  • beli fondant z marcipanom

Priprava:

1 Stopite maščobo in ji primešajte sladkor. Kozico odstavite in med mešanjem dodajte kakav. Mešanica naj se ohladi, občasno pa jo še premešajte. Papirnate modelčke premažite s čokolado in jih postavite v hladilnik, da se strdi. Nato jih še enkrat premažite s čokolado in ponovno postavite v hladilnik. Ponovite še enkrat.



2 Zmehčano maslo penasto stepite s sladkorjem. Primešajte še rum in mlete orehe. Kremo dajte v vrečo za dresiranje.



3 Čokoladne modelčke vzemite iz hladilnika in jih napolnite s kremo. Nato jih ponovno postavite v hladilnik.



4 Fondant tanko razvaljajte in izrežite zvezde ali komete. Tortice potopite v stopljeno čokolado in jih okrasite s fondantom. Na koncu odstranite papirnate modelčke.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri