Čokoladni srčki

26. 12. 2012 | Vir: liza.aktivni.si
Deli
Čokoladni srčki

S srčki razveselite goste, ki vas obiščejo med prazniki.

Za približno 40 kosov potrebujete

  • 125 g temne čokolade
  • 50 g smetane
  • 250 g moke
  • 1 ščepec soli
  • 100 g sladkorja
  • 50 g kakava v prahu
  • 1 jajce
  • 200 g masla
  • 150 g bele kuverture

Priprava

Čokolado in smetano raztopite, nekoliko ohladite in za 1 uro postavite v hladilnik. Moko, sol, sladkor, kakav, jajce in maslo zgnetite v testo. Testo zavijte v prozorno folijo in ga postavite v hladilnik za 30 minut. Pečico segrejte na 180 stopinj (ventilatorsko na 160). Testo razvaljajte 5 mm debelo in izrežite srčke. Položite jih na pekač, obložen s papirjem za peko, in pecite od 10 do 12 minut. Polovico ohlajenih srčkov premaži s čokoladno kremo in jih zlepite s preostalimi srčki. Belo kuverturo raztopite in z njo okrasite piškote.

Čas priprave: približno 1 ura 25 minut

Novo na Metroplay: Kako hitro in enostavno pripraviti uravnotežen obrok? | Žana Hrastovšek