To so astrološka znamenja, ki se bojijo ponovno ljubiti
To so astrološka znamenja, ki se bojijo ponovno ljubiti
Najlepše kolesarske poti v Sloveniji
Najlepše kolesarske poti v Sloveniji
3 preprosta pravila, kako se znebiti maščobe na trebuhu
3 preprosta pravila, kako se znebiti maščobe na trebuhu

Čokoladni kolač s kokosom

Čokoladni kolač s kokosom (foto: Arhiv revije Lisa) Arhiv revije Lisa
15. 3. 2012

Čokoladni biskvit in fina kokosova krema bosta razvajala vaše brbončice.

Za približno 10 kosov potrebujete:

Za biskvit:

  • 5 jajc
  • 125 g sladkorja
  • sol
  • 80 g moke
  • 20 g škroba
  • 1 žličko pecilnega praška
  • 30 g kakava

Za kokosovo kremo:

  • 4 liste želatine
  • 1 zavitek praška za vaniljev puding
  • 500 ml kokosovega mleka (iz pločevinke)
  • 3 žlice sladkorja
  • 3 žlice kokosove moke
  • 2 cl kokosovega likerja
  • 150 g smetane

Poleg tega še:

  • 150 g kuverture z okusom temne čokolade
  • 50 kuverture z okusom mlečne čokolade
Priprava:

Pečico segrejte na 180 stopinj (ventilatorsko na 160).

Rumenjake ločite od beljakov. Rumenjake in 75 g sladkorja penasto stepite. Beljake in 1 ščepec čvrsto stepite. Med stepanjem dodajte preostali sladkor in stepite v trd sneg. Sneg primešajte rumenjakovi peni.

Moko zmešajte s škrobom, pecilnim praškom in kakavom. Mešanico presejte na jajčno maso in narahlo zmešajte. Pekač za torto (premera 22 cm) obložite s papirjem za peko.

Testo prelijte v pekač in ga poravnajte. V pečici ga pecite približno 35 minut in ga nato ohladite.

Želatino namočite v hladni vodi. Prašek za puding gladko razmešajte s 3 žlicami kokosovega mleka. Preostalo mleko s sladkorjem in kokosovo moko zavrite. V mleko vmešajte prašek za puding, ga prevrite in ohladite.

Liker segrejte in v njem raztopite ožeto želatino. Želatino vmešajte v puding. Smetano čvrsto stepite in jo primešajte pudingu. Kremo enakomerno razmažite po biskvitu v pekaču. Kolač postavite v hladilnik za približno 2 uri.

Obe kuverturi sesekljajte. Raztopite ju nad vročo vodno kopeljo in nekoliko ohladite. Kolač premažite s tekočo kuverturo in pustite, da se strdi. Po želji ga posujte s kokosovo moko.

Čas priprave:
približno 2 uri 20 minut.
Na kos: približno 340 kcal, beljakovine: 9 g, maščobe: 14 g, ogljikovi hidrati: 45 g.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri