10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
25 budističnih modrosti za mir v vaši duši
25 budističnih modrosti za mir v vaši duši
Modrosti naših babic: vlaganje v kozarce in pripravljanje ozimnice
Modrosti naših babic: vlaganje v kozarce in pripravljanje ozimnice

Gobov ragu z rezanci

Gobov ragu z rezanci (foto: Profimedia) Profimedia
25. 9. 2018 Vir: liza.aktivni.si

Gobe z rezanci ...

Za 4 osebe potrebujete: 

  • 400 g širokih rezancev
  • sol
  • 2 žlici olivnega olja
  • 250 g govedine za golaž
  • sveže mleti poper
  • 250 g gob
  • 1 manjšo čebulo
  • 1 strok česna
  • 1 korenček
  • 1 steblo zelene
  • 1 šopek peteršilja
  • 100 g zamrznjenega graha
  • olje
  • 1 žličko paradižnikove mezge
  • 250 ml zelenjavne juhe
  • 80 g nastrganega sira

Priprava:
 
1 Testenine skuhajte al dente v vreli slani vodi. Po kuhanju jih odcedite, primešajte malo olja in počakajte, da se ohladijo.

2 Oplaknite meso, ga zrežite na ozke trakove in jih začinite s soljo in poprom. Očistite gobe in jih zrežite na četrtine. Olupite čebulo in česen ter ju sesekljajte. Očistite korenček in zeleno ter oboje zrežite na majhne koščke. Oplaknite peteršilj in ga grobo sesekljajte. Oplaknite grah in ga odcedite.

3 Meso stresite v ponev na olje, ga dobro popecite, dodajte vso zelenjavo in šampinjone ter vse skupaj popražite. Dodajte še paradižnikovo mezgo, jo malce popražite, prilijte juho, jo zavrite in jo pustite lahno vreti 10 minut.

4 Nato primešajte še testenine, grah, peteršilj, vse skupaj premešajte in segrejte. Začinite s soljo in poprom, porazdelite po krožnikih in potresite z nastrganim sirom. Okrasite z lističi peteršilja.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri