Goveji steak

19. 6. 2013 | Vir: liza.aktivni.si
Deli
Goveji steak

Zraven pa še podušeni čebulni obročki, brokoli z mandlji in pečen krompir!

Za 2 osebi potrebujete

• 300 g brokolija

• sol

• 2 žlici repičnega olja

• 250 g krompirja

• 2 čebuli

• 2 vejici timijana

• 2 goveja steaka (po 150 g)

• 1 žlico masla

• 1 žlico mandljevih lističev

Priprava

Brokoli očistite. Cvetke odrežite s stebla, stebla pa zrežite na rezine. Vse skupaj oplaknite in približno 5 minut kuhajte v vreli slani vodi. Po kuhanju jo odlijte. Krompir olupite, ga zrežite na polovice ali četrtine in ga približno 10 minut kuhajte v slani vodi. V ponvi segrejte 1 žlico olja in na njem pri srednji temperaturi približno 10 minut pecite odcejen krompir. Občasno premešajte.

Čebuli olupite in ju zrežite na obroče. Timijan oplaknite in ga otresite do suhega. Steake osušite s kuhinjskim papirjem, okoli vsakega položite vejico timijana in jih povežite s kuhinjskim sukancem. V manjši posodi razpustite maslo. Na njem nekajkrat obrnite odcejen brokoli in mandljeve lističe. V ponvi segrejte še preostalo olje in na njem z vsake strani od 3 do 4 minute pecite steaka. V zadnjih treh minutah peke dodajte še čebulne obroče. Steaka, krompir, dušeno čebulo in brokoli porazdelite po krožnikih in po želji jed še okrasite.

Čas priprave: približno 35 minut.

Na osebo: približno 590 kcal, beljakovine: 42 g, maščobe: 29 g, ogljikovi hidrati: 40 g.

Novo na Metroplay: Kako hitro in enostavno pripraviti uravnotežen obrok? | Žana Hrastovšek