10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
Modrosti naših babic: vlaganje v kozarce in pripravljanje ozimnice
Modrosti naših babic: vlaganje v kozarce in pripravljanje ozimnice
6 znakov, da ste izjemno občutljiva duša
6 znakov, da ste izjemno občutljiva duša

Gratinirane piščančje prsi z bučkami

Gratinirane piščančje prsi z bučkami (foto: Profimedia) Profimedia
22. 6. 2018 Vir: liza.aktivni.si

Piščanec, bučke ... In odlična kombinacija okusov

Za 4 osebe potrebujete:

  • 600 g fileja piščančjih prsi
  • 2 bučki
  • rdeči papriki
  • sol, strt črni poper
  • 2 stroka česna
  • 100 g masla
  • lističe bazilike za okrasitev

Priprava:

1 Očistite meso, ga zrežite na rezine in jih lahno potolcite. Očistite bučki in papriki in jih zrežite na kolesca oziroma obročke.

2 Meso in zelenjavo solite, dodajte poper in primešajte še strt česen.

3 Pekač namastite s polovico masla in vanj izmenjaje zložite sloje mesa in zelenjave. Prekrijte s preostalim maslom in 20 minut pecite v pečici, segreti na 180 stopinj. Okrasite z lističi bazilike in jed postrezite s kuhanim krompirjem ali svežim kruhom.

Foto: Profimedia

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri