Najlepše kolesarske poti v Sloveniji
Najlepše kolesarske poti v Sloveniji
To so astrološka znamenja, ki se bojijo ponovno ljubiti
To so astrološka znamenja, ki se bojijo ponovno ljubiti
V čem bi se morali preizkusiti glede na vaš astrološki znak
V čem bi se morali preizkusiti glede na vaš astrološki znak

Gratinirani njoki s pečenim pršutom

Gratinirani njoki s pečenim pršutom (foto: osebni arhiv) osebni arhiv
20. 1. 2019 Vir: liza.aktivni.si

Vzemite si čas in pripravite jed iz pečice, ki vam bo ogrela telo in srce...

Sestavine:

  • 500 g njokov
  • 2 žlici kokosovega olja
  • 10 rezin pečenega pršuta
  • 250 ml smetane za kuhanje
  • ščepec himalajske soli
  • ščepec popra
  • ščepec bazilike
  • ščepec česna v prahu
  • riban sir
  • ščepec origana

Priprava:

V posodi zavremo vodo, osolimo in skuhamo njoke. V drugo posodo vlijemo smetano za kuhanje in postavimo na zmeren ogenj. Dodamo sol, poper, baziliko in česen v prahu ter počasi mešamo. Lahko dodamo še kos topljenega sira, da bo preliv gostejši. Ko zavre, pustimo na rahlem ognju še minutko ali dve, nato odstavimo. Segrejemo kokosovo olje in ga prelijemo ter premažemo po srednje velikem pekaču.

Vanj stresemo njoke in jih razporedimo po celotni površini. Vlijemo pripravljen preliv in vse skupaj v pekaču dobro premešamo, da njoki spodaj ne ostanejo suhi. Po celotni površini položimo rezine pršuta in potresemo z ribanim sirom. Tega potresemo še z origanom. Postavimo v pečico, ki smo jo prehodno segreli na 180 stopinj. Pečemo približno 10 do 15 minut oziroma tako dolgo, da se sir lepo stopi.

Recept je prispevala Natalija za spletno stran Malinca (www.malinca.si), kjer boste našli polno shrambo zdravja in preizkušenih receptov zdravih jedi.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri